Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Φραστική επίθεση στον Μητροπολίτη Άνθιμο την ώρα του κηρύγματος

Ένας άνδρας που βρισκόταν ανάμεσα στους πιστούς στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη, σηκώθηκε την ώρα που άρχισε το κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης και άρχισε να καταφέρεται εναντίον του κατηγορώντας τον διάφορα χωρίς όμως οι καταγγελίες του να είναι ευδιάκριτες.
Αμέσως ο άνδρας απομακρύνθηκε, από ανθρώπους του ιερού ναού.
"Έχει ξαναγίνει και σε άλλες περιπτώσεις", ανέφερε για το συμβάν ο Μητροπολίτης Άνθιμος.
Ενώ πρόσθεσε: "Όχι ότι δεν έχει λόγο, όλοι έχουν αλλά είπε το μάθημά του κι έφυγε".
Ο Μητροπολίτης Άνθιμος και η 6η δόση
Χειμαρρώδης για άλλη μια φορά στο κήρυγμά του ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης. Μιλώντας για την συμφωνία για χορήγηση της 6ης δόσης από τους εταίρους στην χώρας μας υποστήριξε πως "ο νους μας δεν είναι στην ψυχή μας αλλά στην 6η δόση. Ναι μεν δικαιολογημένα για να μην πτωχεύσουμε αλλά αυτό είναι ξένο στον Χριστιανισμό".
"Βεβαίως να ενδιαφερθούμε" συνέχισε "αλλά μετά από λίγους μήνες πάλι τα ίδια; πάλι αγωνία; μ' αυτά θα ζήσουμε; Αγκιστρωθήκαμε εκεί και ξεχάσαμε όλα τα άλλα", τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης.
Στη συνέχεια εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ελλάδα δεν θα πληρώσει όλη την αναταραχή στην Ευρώπη.
Βέβαια δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων λέγοντας πως "σε λίγο βγαίνει η απόφαση για το όνομα στην Χάγη. Εμείς φωνάζουμε ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική. Κανένας συμβιβασμός.Συντάχθηκε απο τον/την Romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου