Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Ιερώνυμος: "Να αλλάξουμε εσωτερικά για να αλλάξει η κοινωνία μας"

0-iero-ag.andr


Στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα Κάτω Πατησίων λειτούργησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ημέρα μνήμης του Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ιστορικός ναός του Αγίου Ανδρέα, στον οποίο μαρτύρησε η Αγία Φιλοθέη ήταν κατάμεστος από πιστούς και μικρά παιδιά.
Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, στην ομιλία του εξήγησε με απλότητα πιστούς την ερμηνεία της Ευαγγελικής περικοπής του Αγίου Ιωάννου.
Συγκρίνοντας την σημερινή εποχή και την σημερινή κατάσταση σημείωσε ότι : «Ανάλογα με το ποιός είναι ο Θεός μας και ποιός είναι ο Χριστός μας, είναι η διαγωγή μας και τα καθημερινά αποτελέσματα»
Θίγοντας την ακολουθία της αρτοκλασίας σχετικά με το τι κάνουμε σας λαός της ανατολής είπε: «Η Θεολογική έννοια της αρτοκλασίας είναι ότι από αυτό που κουράστηκα για να ετοιμάσω και να προσφέρω στην Εκκλησία, όλοι πρέπει να το μοιραστούν και να γίνουμε εν Χριστώ αδέλφια»
«Στον πνευματικό κόσμο αγαπητοί μου αδελφοί τα όρια δεν είναι γεωγραφικά, το άγιο πνεύμα όπου θέλει πνέει», υπογράμμισε μιλώντας για την διαφορά των λαών της Ανατολής και της δύσης ο Ποιμενάρχης.
«Να μπορέσουμε, να αλλάξουμε εσωτερικά για να αλλάξει και η κοινωνία, να ζούμε με τον Χριστό» κατέληξε ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας.
Αμέσως μετά ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε το Ιερό Γυναικείο Ησυχαστήριο της «Παναγίας των Βρυούλων», όπου εκεί έτυχες θερμής υποδοχής από την αδελφότητα.
0-iero-ag.andras
0-iero.ag.andreas1
0-ag.andreas-iero
0-iero.ag.andreas2
0-iero-isixastirio
  • Romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου