Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Προς εκπλήρωση της προφητείας "Ένα ψωμί θα χαθεί το μισό, και ένα ολόκληρο";

http://images.travelpod.com/users/amyblundell/1.1296136456.snowy-fields_1.jpg
ΔΕΝ ΦΥΤΡΩΣΑΝ ΤΑ ΣΙΤΑΡΙΑ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
Συζητώντας με νεαρό φωτισμένο ασκητή της Δυτικής Μακεδονίας, περί διαφόρων πνευματικών θεμάτων σε κάποια στιγμή προσπαθώντας να μου εξηγήσει την δύναμη του Θεού μου ανέφερε «εμείς κάνουμε σχέδια αλλά ο Θεός έχει τα δικά Του... Κοίτα φέτος τι έγινε : για πρώτη φορά από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου δεν φυτρώσανε τα σιτάρια! Τέτοια εποχή τα χωράφια έπρεπε να έχουν αρχίσει να είναι ήδη πράσινα αλλά φαίνεται με τις συνεχόμενες παγωνιές μόλις πετάχτηκε το φύτρο του σιταριού κάηκε από την παγωνιά και πάει η σοδειά... Μπορεί να ξαναοργώσουν και να φυτέψουν ξανά για να πάρουν κάποια έστω μικρότερη παραγωγή άμα ευνοήσει ο καιρός αλλά είδες ο Θεός τι κάνει άμα θέλει;»
Πετάχτηκα τότε και του λέω «η προφητεία του Πατροκοσμά!»
«Ποια προφητεία;» μου λέει.
«Αυτή που γράφει ο Καντιώτης στο βιβλίο του για τον Πατροκοσμά! Λέει :
"Ένα ψωμί θα χαθεί το μισό, και ένα ολόκληρο"
κι εξηγεί ότι όπου ψωμί είναι σοδειά!»
«Μπορεί...» απάντησε, κοιτώντας πονηρά...
Και συμπλήρωσα «υποθέταμε ότι θα διακοπεί ο θερισμός από πόλεμο αλλά πολύ πιθανό να είναι αυτό! Δηλαδή, είτε να ξανασπείρουν ένα μέρος των χωραφιών και να πάρουν μέρος της παραγωγής, είτε να βγουν σιτάρια μόνο σε κάποιες περιοχές π.χ. πιο θερμές όπως της Θεσσαλίας».
«Ποιος ξέρει... Ούτως ή άλλως ο καιρός έφτασε...» συμπλήρωσε ο νεαρός ασκητής, κρυφογελώντας...
Με χαιρέτισε λέγοντας ξανά χαμογελώντας λέγοντας με βεβαιότητα...
...«μη φοβάστε - όλα θα πάνε καλά!»                      http://hggiken.pblogs.gr/2012/01/pros-ekplhrwsh-ths-profhteias-ena-pswmi-tha-hathei-to-miso-kai-e.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου