Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Ιερώνυμος: "Άραγε υπονομεύουμε το μέλλον των παιδιών μας;"

Στις μελλοντικές δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η Ελλάδα και το κόστος που μπορεί να έχουν για τις επόμενες γενιές αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά τα εγκαίνια του πρώτου Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής. "Άραγε οι υποχρεώσεις που αναλαμβάνουμε είναι μόνο για εμάς ή μήπως υπονομεύουμε το μέλλον των παιδιών μας;  Πώς αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τα παιδιά που θα γεννηθούν αύριο;» διερωτήθηκε.
Εμφανίστηκε, ωστόσο, αισιόδοξος για το μέλλον της χώρας επισημαίνοντας: «Αυτός ο τόπος έχει γνωρίσει πάρα πολλές περιπέτειες και κρίσεις. Η ανοχή του όμως ήταν απαράμιλλη. Σήμερα πρέπει να αναζητήσουμε το μυστικό της συνεργασίας.
Να ξεχάσουμε όσα μας διαιρούν και απομακρύνουν τον ένα από τον άλλο και να αναζητήσουμε τα κοινά εκείνα που μας ενώνουν".
"Αυτός ο λαός ο ταλαιπωρημένος", πρόσθεσε, "έχει πολύ δύναμη μέσα του θέλει όμως πρότυπα. Ανθρώπους που τους εμπιστεύεται. Ανθρώπους που όταν δίνει την ψυχή του ξέρει ότι θα το αξιοποιήσουν και δεν θα πάνε χαμένες οι προσπάθειες».
Για το έργο που εγκαινίασε τόνισε:
«Στην εποχή μας είναι πολλοί αυτοί που αρέσκονται στις περιγραφές. Είναι πολλοί αυτοί που κάθονται στον καναπέ και κάνουν σχόλια, επικρίσεις και κατακρίσεις. Σήμερα με αυτό το έργο φύγαμε από τις περιγραφές και είμαστε στην πράξη. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για ένα σκοπό κοινό τον άνθρωπο που σήμερα δυσκολεύεται, που υποφέρει».

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Δήμτσας, αναφέρθηκε στις προσπάθειες και τις δράσεις του φιλανθρωπικού οργανισμού επισημαίνοντας την παρότρυνση του Μακαριωτάτου ‘’να εστιάζει η ψυχή μας, η καρδιά μας στην αξία του προσώπου, στην αξία εκείνου που υποφέρει’’. Τέλος κάλεσε όλους σε πανστρατιά προκειμένου να βοηθήσουν ν’ αλλάξει η ζωή μας.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών επισήμανε πως «η Εκκλησία και η Επιστήμη ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια ισχυρή συμμαχία, μια κοινή προσπάθεια στήριξης των συνανθρώπων μας, μέσα από την έμπρακτη ιατρική διακονία στον ανήμπορο άρρωστο συνάνθρωπό μας".
Το Ιατρείο στεγάζεται στο κτίριο του ΙΣΑ στην οδό Σεβαστουπόλεως 113  (διεύθυνση: Σεβαστουπόλεως 113, 3ος όροφος) και θα παρέχει με εθελοντές ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε ενήλικες και παιδιά, συγκεκριμένες ώρες και μέρες την εβδομάδα.
Κλινική Εξέταση και Παρακολούθηση από εθελοντές ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων - Ιατρικό Φάκελο –Χορήγηση Φαρμάκων – Παραπομπή για εργαστηριακές εξετάσεις σε Ιατρεία και Ιατρικά Κέντρα εθελοντών ιατρών του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών καθώς και Εμβολιασμό (Βασικός εμβολιασμός παιδιών –εφήβων και  εμβολιασμοί ενήλικων-ηλικιωμένων).
Μεταξύ άλλων  στο Σύμφωνο Συνεργασίας περιλαμβάνεται:
i) η δημιουργία γραφείου  της  «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ»  εντός του ΙΣΑ για την διεκπεραίωση λειτουργικών υπηρεσιών και αναγκών του ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ με προσωπικό από την φιλανθρωπική εταιρεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών
ii) η δυνατότητα παροχής κατάλληλου χώρου για την  επιμόρφωση ιερέων και στελεχών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε θέματα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας
iii) η δυνατότητα από κοινού διοργάνωσης σεμιναρίων, ημερίδων, διαλέξεων, εκδηλώσεων, εκθέσεων, παραγωγής και διανομής έντυπου ενημερωτικού υλικού και εκπόνησης κοινού  προγράμματος με γνώμονα την υγεία των συνανθρώπων μας και
iv) η συνεργασία με συναρμόδιους και παρεμφερείς φορείς , οργανισμούς, υπηρεσίες, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, Εταιρείες φαρμακευτικές, συλλόγους (Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, ΕΟΦ κ.α.), σε εθνικό και διεθνές επίπεδο (Επιτροπές Ευρωπαϊκής Ένωσης Π.Ο.Υ. κ.α.), με γνώμονα την αποτελεσματικότερη απόδοση της προσφοράς των υπηρεσιών υγείας.http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10743:q-q&catid=13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου