Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Ο Αρχιεπίσκοπος αρνείται να κάνει... Τάμα!



Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Όλο και περισσότεροι μητροπολίτες πιέζουν τον κ. Ιερώνυμο να ανάψει το «πράσινο φως» για την δημιουργία του «Τάματος του Έθνους».

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες αρνείται και βρίσκοντας διάφορα προσχήματα, κωλυσιεργεί τις όποιες αποφάσεις, όπως αναφέρουν Ιεράρχες. Περισσότεροι από 40 μητροπολίτες έχουν στείλει επιστολή στην σύνοδο αλλά δεν έχουν λάβει καμία τελική απάντηση από τον Αρχιεπίσκοπο.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως ουσιαστικά ο χώρος έχει βρεθεί στο Αττικό Άλσος, ενώ η εκκλησία και η πολιτεία δεν θα βάλουν ούτε ένα ευρώ, καθώς τα έξοδα θα βάλει το Σωματείο «Φίλοι Τάματος του Έθνους» που δημιουργήθηκε κυρίως από δύο απλούς ανθρώπους τον Ιωάννη Ανγνωστόπουλο και την σύζυγο του Κατερίνα. Στερήθηκαν τα πάντα για να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.

Το «Τάμα του Έθνους» δεν θα είναι μια απλή εκκλησία όπως όλες οι άλλες, καθώς εκτός από τον ναό θα υπάρχουν, αμφιθέατρο, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων και δωμάτια φιλοξενίας για τους επισκέπτες ή τους υψηλούς προσκεκλημένους. Θα έχει ύψος 90 μέτρα και το ζεύγος Αναγνωστόπουλου θα συγκεντρώσει τα χρήματα από την εκποίηση της προσωπικής τους περιουσίας.



Μάλιστα έχουν προτείνει στον Αρχιεπίσκοπο να είναι παράλληλα και ο Μητροπολιτικός Ναός καθώς η Αθήνα τα τελευταία χρόνια έχε μείνει χωρίς μητρόπολη και ο κ. Ιερώνυμος λειτουργεί κυρίως στον Αγ. Διονύσιο στον Κολωνάκι. Ένας μικρός ναός για τις ανάγκες της Πρωτεύουσας. Επίσης όπως επισημαίνουν Μητροπολίτες θα μπορούσε να δημιουργηθεί στον ίδιο χώρο και το Συνοδικό Μέγαρο καθώς εδώ και χρόνια η Μονή Πετράκη έχει κριθεί ακατάλληλη και συνεχώς η εκκλησία ψάχνει τρόπους προκειμένου να δημιουργήσει ένα σύγχρονο συνοδικό μέγαρο, αλλά μέχρι τώρα όλες οι προσπάθειές της ήταν άκαρπες. «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αρνείται ο Αρχιεπίσκοπος. Από την στιγμή που η εκκλησία δεν θα δώσει ούτε ένα ευρώ».

Παράλληλα το ζεύγος Αναγνωστόπουλου στέλνει συνεχώς ανθρωπιστική βοήθεια όπου χρειάζεται. Τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και ρούχα φεύγουν με φορτηγά που μισθώνουν οι ίδιοι με προορισμό ακόμα και το πιο απόμακρο μέρος της χώρας. Απ όπου τους ζητηθεί βοήθεια.



Επίσης μέσα σε 6 χρόνια από το 1996 - 2002  κατάφεραν να αναγείρουν μια ιδιαιτέρως εντυπωσιακή εκκλησία στα Καλάβρυτα στην μνήμη του νεομάρτυρα Αγίου Παύλου Αροανίας.

                       http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=132151&catID=11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου