Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Προσμένοντας την Ανάσταση...αναμένοντας τον ηγέτη! Σε πορεία Γολγοθά ο ευλογημένος τόπος, η Ελλάδα!

Ιδού καιρός ευπρόσδεκτος,
ιδού καιρός μετανοίας
αποθώμεθα τα έργα του σκότους
και ενδυσώμεθα τα όπλα του φωτός…»
 
Τον ανηφορικό δρόμο του λόφου του Γολγοθά διαβαίνει εδώ και αρκετό καιρό η ευλογημένη ορθόδοξη Ελλάδα. Βιώνει και ζει, όπως στην πράξη αποδεικνύεται, το μαρτύριο που διαχρονικά προκάλεσε η αποστασία του ελληνικού λαού από τον τριαδικό και μόνο αληθινό Θεό!
Αποστασία που μας κάνει να δεχόμαστε όλοι ανεξαιρέτως τα πύρινα βέλη που η ψυχική ακαταστασία των αρχόντων της (πολιτικών και θρησκευτικών ταγών) εκτόξευσε κατά καιρούς προς τον ουρανό... Πύρινα βέλη φοβερών βλασφημιών που εκτοξεύτηκαν και ακόμη χριστιανοί μου εκτοξεύονται προς τον μονογενή Υιό και Σωτήρα μας Ιησού Χριστό, αμφισβητώντας ακόμη και τη θεότητά Του! Πύρινα βέλη εκτοξεύτηκαν όμως και κατά της διδασκαλίας Αυτού. Μάλιστα περιτυλίχθηκαν με το μανδύα επίσημων νόμων του κράτους σε μία απέλπιδα προσπάθεια να διαλύσουν το λειτουργικό σωτήριο για τον άνθρωπο ευαγγελικό λόγο.
Δυστυχώς καλοί μου χριστιανοί, η συγκομιδή του ουρανού από την ποτισμένη με αίμα μαρτύρων της πίστεως ελληνικής γης υπήρξε τα τελευταία χρόνια μηδαμινή! Η διαφθορά, η σήψη, η εκ του πονηρού ευημερία, το αλόγιστο συμφέρον, η κλοπή, η πορνεία, η μοιχεία και άλλα συναφή θανατηφόρα ζιζάνια έπνιξαν τα ελάχιστα εναπομείναντα στάχυα. Εμπόδισαν την ανάπτυξή τους και εκμηδένισαν την καρποφορία τους. Η ελληνική γη που πάντοτε υπήρξε πρωτοπόρα γεμίζοντας τον ουρανό με μυροβόλα άνθη αγιότητας φτώχυνε! Χρεωκόπησε εδώ και καιρό... Η μάστιγα της απληστίας έπληξε τον τόπο και ως επιδρομή ακριδών κατέφαγε τα πάντα, μ’ αποτέλεσμα να επέλθει γενικός χαλασμός που επαλήθευσε την ανάλογη προφητεία του Αγίου Κοσμά.
Ο πνευματικός μαρασμός έφερε πενία ψυχική καθιστώντας τον τόπο από γόνιμη γη σε μία απέραντη έρημο. Και τώρα που οι ανεμοθύελλες σκορπούν το θάνατο της απόγνωσης, της κατάθλιψης, της αβεβαιότητας και της απελπισίας όλοι μας αναζητούμε μία όαση για να ξαποστάσουμε, για να προφυλαχθούμε. Αναζητούμε σωτηρία από τον αδυσώπητο πόλεμο και τον ανελέητο καθημερινό βομβαρδισμό που δεχόμαστε εξ αιτίας της ασήμαντης παραγωγικότητάς μας. Και ο πόλεμος αυτός όπως προφητικά λέγει γέροντας ασκητής του Παγγαίου όρους γρήγορα θα φέρει και υλική πείνα και δυστυχία.
Μέσα σ’ αυτήν την τραγική κατάσταση το ευλογημένο αυτό έθνος, οι Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί είναι εύλογο να ζητούν μία διέξοδο σωτηρίας. Είναι λογικό να ψάχνουν εναγωνίως να βρουν αυτόν που ως άλλος Ιησούς του Ναυή θα τους οδηγήσει στη γη της επαγγελίας! Να ψάχνουν εναγωνίως να βρουν τον νέο Μωυσή που θα τους βγάλει από τη γη του Χαμ, τη γη δηλαδή της πορνείας που γεννά η αποστασία και η απομάκρυνση του ανθρώπου από το θέλημα του Θεού.
Όπως μάλιστα λέγει γέροντας ασκητής του Παγγαίου όρους, ο ουρανός αφουγκράστηκε τους γογγυσμούς των Ελλήνων! Είδε τον πόνο που προκαλεί το διάβα τους στο δρόμο του μαρτυρίου. Και ως φιλεύσπλαχνος ετοίμασε ήδη ηγέτη ικανό να καταστήσει και πάλι τον ευλογημένο αυτό τόπο από άγονο σε καρποφόρο. Να τον καταστήσει πρωτοπόρο για τον ουρανό αλλά και για ολάκερη την οικουμένη. Γιατί καρδιά της οικουμένης είναι η Ελλάδα. Και όταν η καρδιά πάσχει υποφέρει όλο το σώμα δεχόμενο πληγές αντίστοιχες μ’αυτές του Φαραώ. 
Γι’ αυτό ακριβώς ο στοργικός Πατέρας Θεός παρεμβαίνει τώρα δυναμικά. Έστρεψε τα ποτάμια και τις πηγές του ουρανού προς την χώρα που τον δόξασε, προς την χώρα που θα συνεχίζει να Τον δοξάζει. Και σύντομα θα φέρει και πάλι μέσω του μονογενούς του Υιού τους πολυπόθητους καρπούς της Αναστάσεως, της πατρίδας μας αλλά και ολάκερου του Έθνους.
Θαρσείτε χριστιανοί μου! Ήδη άγγελοι Κυρίου παιανίζουν σάλπισμα νίκης και ανάστασης! Ήδη άγιοι, μάρτυρες και ομολογητές ρίχνουν λίπασμα μετανοίας που θα καταστήσει την χώρα μας και πάλι γόνιμη και παραγωγική για γη και ουρανό! Ήδη η Παναγία μας και ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος φορούν την άτρωτη πανοπλία του Χριστού σε νέους και γέρους, άνδρες και γυναίκες σε ολάκερη την χώρα στρατολογώντας τους στον ίδιο στρατό που υπηρέτησαν οι Απόστολοι! 
Είναι λογικό άλλωστε ο ηγέτης που αποστέλλει ο Κύριος για να ελευθερώσει τον λαό Του, τον νέο Ισραήλ από την σκλαβιά που επέβαλλε ο πονηρός χρειάζεται να διαθέτει πανίσχυρο στρατό και ανίκητα όπλα! Στρατό οπλισμένο με όπλα που με σαφήνεια περιγράφει ο Απόστολος Παύλος στην επιστολή του προς το μαθητή και στρατιώτη του Χριστού Τιμόθεο.
Πολύ-πολύ σύντομα, όσο δεν μπορείτε να φανταστείτε καλοί μου χριστιανοί, η «γεωργούσα φιλάνθρωπον γεωργόν», δηλαδή η Παναγία μας θα χτυπήσει την πύλη και της δικής σας καρδιάς! Θα σας ζητήσει να την ανοίξετε για να ρίξει ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος, ο στρατηγός του υπό σύσταση 10ου τάγματος το φάρμακο της μετανοίας! Φάρμακο που θα εξολοθρεύσει τα ζιζάνια, έτσι ώστε ο φιλάνθρωπος γεωργός, ο Χριστός να εισέλθει στη γη της ψυχής μας. Και ως καλός σπορέας να την καλλιεργήσει και να την καταστήσει και πάλι καρποφόρα και αναστάσιμη.
Γι’ αυτό ας φροντίσουμε όλοι, συνεχίζει ο ίδιος γέροντας ασκητής, να έχουμε τα αυτιά μας και τα μάτια μας ορθάνοικτα στην πρόσκληση της προσωπικής στρατολόγησής μας! Να έχουμε έτοιμα τα χέρια μας για να ανοίξουν την σκουριασμένη από την αμαρτία πύλη της καρδιάς μας. Να είναι έτοιμη η γλώσσα μας να αναφωνήσει το ναι της προσωπικής συγκατάβασης στο θείο θέλημα! Να έχουμε σε εγρήγορση του νου για να δεχθεί το θαύμα της σωτηρίας...
Τι πρέπει να κάνουμε; Πως πρέπει να προετοιμασθούμε έτσι ώστε να νικήσουμε τους φόβους μας; Πως θα μείνουμε ξάγρυπνοι για να συμμετάσχουμε στην αναστάσιμη για την Ελλάδα τράπεζα; Για την τράπεζα που, όπως λέγει ο Άγιος Κοσμάς, όσοι καταφέρουν και λάβουν την πρόσκληση θα τρώνε με χρυσά κουτάλια;
Το κολλύριο και ο ορός που καθαρίζουν αντίστοιχα τα μάτια και τα αυτιά φέρει την κωδική ονομασία «ταπείνωση»! Το φάρμακο που καθιστά τα χέρια μας δυνατά να τραβήξουν το σύρτη της βαριάς πύλης της καρδιάς μας φέρει την κωδική ονομασία «ελεημοσύνη»! Και αυτό που καθιστά την γλώσσα ικανή να αναφωνήσει το ναι στην πρόσκληση της Παναγίας φέρει την κωδική ονομασία «αγαθός λόγος» προς τον πλησίον. Και πως ο νους βρίσκεται σε εγρήγορση; Μα με το να διατηρεί συνεχή επαφή με τον ουρανό, να είναι σε αδιάλειπτη επικοινωνία! Το διαχρονικό αυτό σύστημα της επικοινωνίας εξασφαλίζεται με τα φάρμακα «της νηστείας και της προσευχής»!  
Μ’ αυτά λοιπόν τα σωτήρια φάρμακα ας ανακουφίσουμε τον πόνο που προκαλούν οι βατσινιές της πνευματικής και οικονομικής μας χρεοκοπίας! Μ’ αυτά τα σωτήρια φάρμακα ας αναστηλώσουμε την εικόνα του Χριστού στις άγονες, λόγω της απληστίας, καρδιές μας! Μ’ αυτά τα σωτήρια φάρμακα ας προετοιμασθούμε να υποδεχθούμε τη λυτρωτική λύση του ουρανού!
Κάποιος σύγχρονος σοφός λέγει πως οι ηγέτες του λαού είναι ανάλογοι με το ποιόν της κοινωνίας! Αν συνεχίσουμε λοιπόν να είμαστε προσκολημμένοι στην ασωτία, άσωτοι θα είναι και οι ηγέτες μας! Αν συνεχίσουμε να παραμένουμε εραστές της σήψης και της διαφθοράς κατατρώγοντας το βιος του Πατρός μας τότε κλέπτες, πόρνοι, μοιχοί και εν γένει ακατάστατοι θα είναι και αυτοί που θα μας κυβερνούν! Αν συνεχίζουμε να αποστέλλουμε τα πύρινα βέλη της απιστίας προς τον ουρανό τότε ας γνωρίζουμε πως αυτά όχι μόνο δεν θα φθάσουν το Θεό αλλά επιπλέον θα επιστρέψουν στα κεφάλια μας ενισχύοντας παντί τρόπω τον πόνο του μαρτυρίου μας.
Γιατί χωρίς τον Χριστό θα παραμείνουμε εγκλωβισμένοι στο μονοπάτι του Γολγοθά και δεν θα συμμετάσχουμε στο αναστάσιμο γεύμα που ήδη έστρωσαν για την Ελλάδα και τους Ορθοδόξους Έλληνες οι άγγελοι.
Αναζητείστε εδώ και τώρα τη λύση της ευημερίας στον Χριστό! Μην διστάσετε και χρονοτριβείτε να ακολουθήσετε την σωτήρια οδό των Νινευϊτών! Γιατί μόνο μέσω αυτής θα φανεί η διέξοδος της λύσης’ μόνο μέσω αυτής θα παρουσιασθεί ο ηγέτης που θα δυναμώσει το λυχνάρι της Ορθοδοξίας μας, έτσι ώστε το φως της να λάμψει και σε λαούς που συνεχίζουν να ζουν στο σκότος της αίρεσης, στο σκότος των διαφόρων δαιμονίων είτε αυτά έχουν να κάνουν με τον Πάπα είτε με τον Βούδα είτε με τον πονηρό διαστρεβλωτή Μωάμεθ και το λεγόμενο Ισλάμ.
Καλό στάδιο!
Σ.Ο.      

Συντάκτης: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Σ.Ο.
Πηγή: ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012                  http://www.orthodoxia.gr/newsclicks.cfm?ID=1652&obcatid=11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου