Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΤΟ ΣΤΑΥΡΟΥΔΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΛΟΥΖΑ ΑΛΛΙΩΣ ΑΠΟΛΥΕΣΑΙ!!!

Η αεροπορική εταιρία British Airways ζήτησε από χριστιανή υπάλληλό της, να κρύψει το σταυρουδάκι που φορούσε, λόγω της πολιτικής που ακολουθεί η εταιρία σχετικά με την εμφάνιση του προσωπικού.
Η Nadia Eweida εργάζεται στο τμήμα ελέγχου στο αεροδρόμιο Heathrow στο Λονδίνο. Έφυγε, χωρίς να πληρωθεί, από την εταιρία, αφού αρνήθηκε να κρύψει το σταυρό που φορούσε.

"Θεωρώ ότι το θέμα αυτό έχει μεγάλη σημασία σχετικά με το πώς θα εξωτερικεύουν οι χριστιανοί την πίστη τους " είπε.

Οι British Airways δηλώνουν ότι όλα τα κοσμήματα συμπεριλαμβανομένων και των θρησκευτικών συμβόλων πρέπει να φοριούνται μέσα από την στολή εργασίας. Εξαίρεση γίνεται μόνο για τα τουρμπάνια των Σιχ και τα hijabs των μουσουλμάνων που δεν μπορούν να κρυφθούν.
Ο Clifford Longley, ειδικός σε θέματα θρησκειών, θεωρεί ότι οι κανόνες της αεροπορικής εταιρίας, βασίζονται σε εσφαλμένη αντίληψη για την προσβολή που μπορεί να δημιουργήσει ένας σταυρός.
Τονίζει : "Κάτι περίεργο υπάρχει στα ελεύθερα μυαλά τους, ώστε να νομίζουν ότι οι Μουσουλμάνοι ή οι Ινδουιστές θα προσβαλλόντουσαν από τον Χριστιανισμό. Οι Μουσουλμάνοι θεωρούν τον Ιησού Χριστό ως προφήτη του Ισλάμ, δεύτερο μετά τον Μωάμεθ και δεν αντιπαθούν τον σταυρό."

Ο Inayat Bunglawala, από το Συμβούλιο των Μουσουλμάνων της Βρετανίας δήλωσε ότι ο σταυρός δεν προκαλεί στους Μουσουλμάνους καμία προσβολή.

Από την άλλη πλευρά, ο Austen Ivereigh, ένας Καθολικός συγγραφέας και δημοσιογράφος, θεωρεί ότι οι British Airways πράξανε σωστά και υπεύθυνα. "Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να διακηρύξεις την πίστη σου. Η αληθινή χριστιανική μαρτυρία είναι η αγάπη και μέσα από αυτήν μπορείς να πλησιάσεις τους ανθρώπους και να τους μιλήσεις για την πίστη σου. Σήμερα ο σταυρός έχει γίνει μόδα στους τραγουδιστές της ραπ μουσικής."


Δείτε σχετικό
βίντεο με δήλωση για το θέμα, του Σκωτσέζου συγγραφέα και πολιτικού (γνωστού για τις αριστερές του θέσεις) και μέλος του Κοινοβουλίου, George Galloway, ο οποίος αποκαλεί την τακτική αυτήν "υστερία"...                            http://redskywarning.blogspot.com/2008/03/blog-post_05.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου