Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Μητροπολίτης Κηφισίας: «Αυτά που συμβαίνουν κατά της Ελλάδας είναι άδικα»


Ο Μητροπολίτης Κηφισίας μιλώντας στο γεύμα που παρετέθει στην Ιερά Μονή του Αγίου Εφραίμ, αναφέρθηκε στις δύσκολες ημέρες που βιώνει η Ελλάδα, στην ενότητα που πρέπει να έχει ο Ελληνικός λαός για να βγει από την κρίση, καθώς και στην σταθερότητα της πίστης.
«Πρέπει να έχουμε σταθερότητα στην πίστη, όπως είπε χθες πολύ σωστά και ο Άγιος Μεσογαίας ότι έχουμε έλλειψη πίστεως. Είναι άλλο να θρησκεύουμε και άλλο να πιστεύουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβ. Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος, μετά τον εορτασμό του Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη.
Ο κ. Κύριλλος σε άλλο σημείο τόνισε: «Αυτό είναι ένα μείον για τις δύσκολες μέρες που βιώνει η πατρίδα μας, διότι βλέπουμε τα πράγματα τελείως κοσμικά.»
Επίσης ο κ. Κύριλλος προέτρεψε τους πιστούς να έχουν μετάνοια και αλλαγή τρόπου σκέψης, γιατί λίγο πολύ στην διαμορφωθείσα σημερινή κατάσταση έχουν όλοι μια συμμετοχή.
«Το μαζί τα φάγαμε είναι λαϊκίστικες κουβέντες των πολιτικών, εγώ λέω ότι όλοι μαζί δημιουργήσαμε μια κατάσταση ψεύτικη. Εμπιστευτήκαμε αυτούς που μας δημιουργήσαν αυτή την κατάσταση, αλλά μας άρεσε και την δεχθήκαμε γι΄αυτό και φτάσαμε εδώ που είμαστε σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Κηφισίας.
Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Κύριλλος, υπογράμμισε ότι «δόξα τω Θεώ υπάρχει ελπίδα, υπάρχει προσδοκία, διότι η Ελλάδα πιστεύει στον Θεό και έχει δυνάμεις πολλές».
«Δεν ερχόμαστε από το πουθενά, έχουμε μια προϊστορία όχι μόνο μ.χ. αλλά και π.χ., μεγάλη προϊστορία μέσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι και είμαι βέβαιος ότι με όλες οι δυνάμεις του ελληνισμού ενωμένες θα μπορέσουμε και πάλι να ορθοποδήσουμε», πρόσθεσε ο κ. Κύριλλος.
Κλείνοντας τόνισε: «Μέσα στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο γίγνεσθαι, σαν Ελλάδα μας αξίζει μια καλύτερη θέση! Αυτά που συμβαίνουν κατά της Ελλάδας είναι άδικα, πρέπει λοιπόν να ανατρέψουμε αυτό το κλίμα». http://www.romfea.gr/ektakta-nea-2/12474-kifisias-adika-ta-osa-lene-gia-tin-ellada
kifisias1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου