Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

90.000 στρατιώτες από τη Ρωσία, το Ιράν και την Κίνα στέλνονται στην Συρία.

Σε πολύ λίγες μέρες, η αρχή του Μεγάλου Πολέμου...

ΑΥΡΙΟ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ;

                Οι Σαουδάραβες μεταφέρουν στρατό επί της Ιορδανίας, στα σύνορα του Ιράκ.Η Τουρκία,και η Συρία ενισχύουν την δύναμη τους.
Η κρίση της Συρίας την Παρασκευή, 29 Ιουνίου, είναι στην κόψη του ξυραφιού μεταξύ Δυτικής-αραβο-τουρκικής στρατιωτικής επίθεσης στις επόμενες 48 ώρες και μια μεγάλη συμφωνία- δύναμη να το αποκρούσει.
                  Οι στρατιωτικές πηγές αναφέρουν στο debkafile για βαριές Σαουδαραβικές κινήσεις στρατευμάτων προς το Ιράκ και Ιορδανία στα σύνορααπό την Πέμπτη κατά την διάρκεια της νύχτας και μέχρι το πρωί της Παρασκευής, 29 Ιουνίου, μετά από διαταγή του βασιλιά Αμπντουλάχ της Σαουδικής Αραβίας έχει τεθεί στρατιωτική δύναμη σε υψηλή επιφυλακή για την ένταξή τους σε κάποια αντι-Άσαντ επίθεση στη Συρία. Οι μονάδες της Σαουδικής Αραβίας είναι έτοιμες με τα τεθωρακισμένα, τους πυραύλους, τις ειδικές δυνάμεις και αντι-air μπαταρίες για να εισέλθουν στην Ιορδανία σε δύο κεφάλια:
Ένα θα διασφαλίζει τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα εναντίον της Συρίας ή πιθανών ιρανικών αντιποίνων από τη Συρία ή το Ιράκ.
             Η δεύτερη θα κόψει βόρεια, μέσω Ιορδανίας για να εισέλθει στην νοτιοανατολική Συρία, όπου μια ζώνη ασφαλείας θα πρέπει να δημιουργηθεί γύρω από τις πόλεις της Deraa, Deir al-Zour και Αμπού Κεμάλ - όλα τα κέντρα της αντι-Άσαντ εξέγερσης. Η περιοχή είναι επίσης το σπίτι του εδάφους της Shammar φυλής, αδελφοί των Shammars της Σαουδικής Nejd επαρχίας.
              Οι Σαουδαραβικές μονάδες έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα με το Ιράκ και βρίσκονται εκεί για να υπερασπιστούν το βασίλειο από πιθανές εισβολές από τις ιρακινές σιιτικές πολιτοφυλακές με διέλευση στο βασίλειο για αντίποινα. Οι ιρακινές ένοπλες ομάδες είναι καλά εκπαιδευμένες και εξοπλισμένες και να εξυπηρετήσουν τους αξιωματικούς της ιρανικής Al-Qods Ταξιαρχίας, σε εξωτερικό βραχίονα των Φρουρών της Επανάστασης ».            
Turkey deploys anti-aircraft guns

               Οι Δυτικές πηγές αναφέρουν από τον Κόλπο ότι η Ιορδανία είναι πάρα πολύ σε επιφυλακή πολέμου.
              Μετά την κατάρριψη του τουρκικού αεροπλάνου από τη Συρία πριν από μία εβδομάδα, η Τουρκία εξακολουθεί να δημιουργεί ζώνη ασφαλείας με μονάδες στα συνόρα της με αντιαεροπορικά όπλα, άρματα μάχης και πυραύλους που σύρονται από καιρό σε φάλαγγες φορτηγών.
             Ενας Σύριος αξιωματικός του Στρατού, ο στρατηγός Μουσταφά αλ-Σέιχ, ανέφερε την Παρασκευή ότι 170 τανκς του στρατού της Συρίας από το 17ο μηχανοποιημένο τμήμα ήταν μαζικά κοντά στο χωριό Musalmieh ,βορειοανατολικά του Χαλεπίου, 30 χλμ. από τα τουρκικά σύνορα. Είπε ότι ήταν έτοιμο να επιτεθεί σε οποιαδήποτε διέλευση των τουρκικών δυνάμεων στη Συρία.
Δεδομένου ότι αυτές οι πολεμικές προετοιμασίες έχουν προχωρήσει, η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον έφτασε στην Αγία Πετρούπολη την Παρασκευή για την αποφασιστική συνομιλία με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Συναντιούνται μία ημέρα πριν τη νέο αιγίδα του ΟΗΕ ,σε Ομάδα Δράσης που συγκαλεί στη Γενεύη για να συζητήσουν την τελευταία πρόταση των Ηνωμένων Εθνών για μετάβαση του Αραβικού Συνδέσμου με απεσταλμένο τον Κόφι Ανάν για τη Συρία. Ελπίζει για μια πολιτική διευθέτηση που θα αποκρούσει την στρατιωτική επέμβαση.
           Προσκεκλημένοι στη συνάντηση είναι οι πέντε βέτο-χειρισμού του ΟΗΕ μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, συν την Τουρκία και τις αραβικές απεσταλμένες Λιγκ από το Κατάρ, το Κουβέιτ και το Ιράκ.
                Ο Ανάν προτείνει σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης εθνικής ενότητας στη Δαμασκό, που περιλαμβάνει την αντιπολίτευση και να αποκλείει τα μέλη από το απαράδεκτο καθεστώς.
Είναι ευρέως γνωστό ότι την Πέμπτη η Ρωσία είχε συμφωνήσει σε αυτό το τύπο, ακόμα και αν συνεπάγεται έξωση του Μπασάρ Άσαντ από την εξουσία. Ωστόσο, ο Λαβρόφ έχει παρέμβει για να διορθώσει το αρχείο, τονίζοντας σε σχέση με την πρόταση Ανάν ότι η Μόσχα δεν θα προσφέρει την υποστήριξή της σε «οποιαδήποτε εξωτερική παρέμβαση ή επιβολή συνταγών στη Συρία».
           Η θέση αυτή διπλά απευθύνονται στις εντατικές στρατιωτικές κινήσεις γύρω από τη Συρία.
         Η Κλίντον και Λαβρόφ κατά συνέπεια, αναμένεται να πάρουν στο θέμα της Συρίας σφυρί και λαβίδες. Το αποτέλεσμα της συνάντησής τους δεν θα καθορίσει μόνο την πορεία των συζητήσεων της ομάδας δράσης, αλλά, κάτι πιο σημαντικό, εάν η δυτική-αραβο-τουρκική συμμαχία προχωρήσει με τη στρατιωτική επιχείρηση της ,ενάντια στη Συρία.
       Οι ΗΠΑ και η Ρωσία συναίνεσαν σε ένα σχέδιο για την απομάκρυνση του Άσαντ,που θα μπορούσε να αποτρέψει τη στρατιωτική επέμβαση. Η αποτυχία των συνομιλιών τους θα σημάνει την επιδείνωση της κρίσης της Συρίας και θα πυροδοτήσει στη Δύση την στρατιωτική επέμβαση, η οποία σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές στον Κόλπο έχει προγραμματιστεί για την έναρξη το Σάββατο, 30 Ιουνίου.             http://www.debka.com/article/22145/Saudis-forces-mass-on-Jordanian-Iraqi-borders-Turkey-Syria-reinforce-strength   ΑΠΟΔΟΣΗ:Corfiatiko.blogspot.com.                     

Η Τουρκία ετοιμάζεται να δημιουργήσει μια ζώνη ασφαλείας και απαγόρευση πτήσεων στα σύνορα με τη Συρία

ΑΓΚΥΡΑ, 29 Ιουνίου. / Ανταποκριτή. ITAR-TASS Κυρίλλου Zharov /. Η Τουρκία ετοιμάζεται να δημιουργήσει μια ζώνη ασφαλείας στα σύνορα με τη Συρία. Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα από τον ραδιοτηλεοπτικό CNN Turk «Ν».Μετά το περιστατικό με τη Συρία η Άγκυρα έχει δηλώσει ότι δεν θα διστάσει να εκδώσει  απάντηση σε μια απειλή για την εθνική ασφάλεια.Τις τελευταίες ημέρες, το τουρκικό γενικό επιτελείο προέβη σε μετεγκατάσταση των τεθωρακισμένων, το πυροβολικό και τα πολλαπλά πυραυλικά συστήματα για να ξεκινήσουν για  τα σύνορα της Συρίας.Αυτό έχει γίνει για να αποφευχθούν ενδεχόμενες προκλήσεις από την πλευρά της Συρίας.Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την τηλεόραση κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Τουρκία αναφέρεται το αίτημα ,να εξετάσει το ενδεχόμενο της συμμαχίας,για ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στα τουρκο-συριακά σύνορα. Ειδικότερα, το θέμα συζητήθηκε κατά τη διάρκεια των διμερών συνομιλιών των ηγετών των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας. Σύμφωνα με την τουρκική διπλωματική πηγή που αναφέρθηκε από την εφημερίδα «Watan», το ζήτημα της δημιουργίας μιας νεκρής ζώνης συζητείται τώρα στο πλαίσιο του επείγοντος , μεταξύ άλλων στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.            
Турция готовится к созданию буферной зоны на границе с  Сирией
EPA PHOTO / ITAR-TASS
 http://www.itar-tass.com/c380/460203.html       ΑΠΟΔΟΣΗ:Corfiatiko.blogspot.com.         

Η Τουρκία είναι έτοιμη να αναλάβει αποφασιστική δράση.

ΑΓΚΥΡΑ, 28 Ιουνίου. / Ανταποκριτή. ITAR-TASS Κυρίλλου Zharov /. Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας ανακοίνωσε τον ισχυρό χαρακτήρα της χώρας για περαιτέρω δράση, στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό την προεδρία του Προέδρου Αμπντουλάχ Γκιούλ.Το τελικό ανακοινωθέν ανέφερε ότι στη συνάντηση «συζητήθηκε λεπτομερώς το περιστατικό με την καταστροφή  στον διεθνή εναέριο χώρο. "Η Τουρκία χρησιμοποιεί όλα τα διαθέσιμα σε αυτό εν δυνάμει μέσα του διεθνούς δικαίου των δικαιωμάτων και θα αναλάβουν αποφασιστική δράση για την αντιμετώπιση αυτής της πράξης επιθετικότητας» - λέει το έγγραφο.Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση στη Συρία. "Τα γεγονότα στη χώρα αυτή έχουν υποβληθεί σε διεξοδική αξιολόγηση. Είναι επείγον να τεθεί τέρμα στην αιματοχυσία στη Συρία και να ξεκινήσει η δημοκρατική διαδικασία, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι δικαιολογημένες απαιτήσεις των ανθρώπων." - Είπε.    http://www.itar-tass.com/c380/459562.html  ΑΠΟΔΟΣΗ:Corfiatiko.blogspot.com.                 Οπως δείχνουν και τα δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου σε λίγες μέρες ξεκινάνε τα πολεμικά γεγγονότα στην Μ.Ανατολή.Είναι ώρες ευθύνης,Μετάνοιας και προσευχής.Το ένα μπορεί να φέρει το άλλο και να έχουμε μία αλυσίδα γεγγονότων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου