Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

ΝΕΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ CS : Το μυστικό λέγεται ΑΟΖ.

Μέσα απο την ευγενή φιλοξενεία του παρόντος ιστολογίου έχουμε επικοινωνήσει αρκετά το τελευταίο εξάμηνο
Hλα δείχνουν πως βρισκόμαστε σε μια συγκεκριμένη πορεία εξελίξεων που θα επηρεάσουν το παγκόσμιο γεωπολιτικό στάτους.
Είναι χαρακτηριστικό πως στην ευρύτερη Μέση Ανατολή έως και το Ιράν εμπλέκονται σχεδόν όλες οι παγκόσμιες δυνάμεις καθώς και μερικές απο τις σημαντικότερες περιφεριακές.
Μερικές απο τις βασικότερες του ΝΑΤΟ (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Τουρκία, Ελλάδα,Ιταλία), Ισραήλ, Ρωσία , Κίνα, Σαουδική Αραβία, Ιράν, Συρία, ΗΑΕ, Κατάρ, Ιράν.
Όλες οι παραπάνω με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν ένοπλες δυνάμεις ικανές να εκτελέσουν αναλόγως της χώρας ικανότατες επιχειρήσεις.
Είναι σαφές μετά το περιστατικό με την κατάρριψη του Τουρκικού RF-4E πως η Ρωσία δεν θα εγκαταλείψει έτσι εύκολα την Συρία. Γιατί δεν θα το κάνει;
Οι περισσότεροι θεωρούν πως η βασική προσέγγιση της Ρωσίας είναι η έξοδος στα ζεστά νερά της Μεσογείου, σημαντικό αλλά μην ξεχνάμε πως με την εξέλιξη της τεχνολογίας δεν είναι δύσκολο πλέον να γεφυρώσεις ολόκληρο τον κόσμο.
Θα θεωρήσω κάτι άλλα τουλάχιστον εξίσου αν όχι περισσότερο σημαντικό και έχει να κάνει με τις επιλογές του Δυτικού άξονα. Αυτός μας έχει δείξει ότι δεν διστάζει για να επιτύχει στους σκοπούς του να συνασπιστεί σιωπηρά ή όχι με τους μέχρι εχθές μεγαλύτερους εχθρούς του. Το έκανε με τους Ταλιμπάν, με τον Σαντάμ, με ένα σωρό δικτάκτορες στην Ν.Αμερική, σήμερα κάνει ακριβώς το ίδιο με τους κακούς ...Μουσουλμάνους στην Βόρεια Αφρική.
Συνασπίστηκε με την Ισλαμική Αδελφότητα, με αυτό δηλαδή που μέχρι πριν μερικά χρόνια ήταν ο μεγαλύτερος εχθρός της Αμερικής (μετά την 11/9) και στο όνομα του οποίου ψηφίστηκαν νόμοι (Πατριωτικός) και έγιναν πολέμοι (Αφγανιστάν, Ιράκ).
Σκεφτείτε όμως κάτι, Ισλαμική Λιβύη, Ισλαμική Αίγυπτος, Ισλαμική Αλγερία και σκληρή μάλιστα, Μαρόκο μετριοπαθές, Τυνησία μετριοπαθής;
Ενδιάμεσα το Ισραήλ και μετά Λίβανος με την Χαμάς να κάνει πάρτυ, και την Συρία και αυτή σε Ισλαμικά χέρια. Προστάτης όλων αυτών και μεγάλος αδελφός; Η Ισλαμική Τουρκία του Νταβούτογλου. Αυτό σημαίνει πως κατ' επέκταση τα προβλήματα στο μαλακό υπογάστριο που λέγεται Καύκασος για την Ρωσία μεγαλώνουν αφού το θέμα της Τσετσενίας είναι γνωστό και οι Τούρκοι ήδη προσεγγίζουν τα λεγόμενα Τουρκικά φύλα.
Θα αδειάσει η Ρωσία την Συρία επτιρέποντας την δημιουργία ενός Ισλαμικού τόξου απο τις ακτές του Ατλαντικού μέχρι τον Καύκασο που θα την αποκόψει εντελώς απο την έστω παρουσία της στον μεσαίο χώρο του πλανήτη;
Είναι προφανές πως η Τουρκία με την Βαριοπούλα του Νότου, τον εξοπλισμό των ανταρτών και την χορήγηση καταφυγίου στα νότια της σε αυτούς προσπαθεί να οδηγήσει προς αυτή την πορεία τα πράγματα που θα της επιτρέψουν όχι μόνο να ελέγχει αλλά κυριολεκτικά να κηδεμονεύει όλα αυτά τα κράτη.
Η απορία μου είναι το πόσο θα μπορέσουμε εμείς να μείνουμε μακρία απο αυτή την σύγκρουση που έρχεται (κάτι το οποίο λέμε απο τον Φεβρουάριο κιόλας) όταν το πολιτικό προσωπικό της χώρας συμπολιτευόμενο ή όχι ασχολείται με το μέγεθος του Δημόσιου τομέα ή επισκέψεις στον Τσάβες.
Το μυστικό λέγεται ΑΟΖ και απλά αυτή την φορά πρέπει να είναι το αντάλλαγμα, θέλετε Σούδα; Την επομένη το πρωΐ ανακυρήσουμε ΑΟΖ, μαζεύτε τα σκυλιά σας.

Υ.Γ.1 :
Τα Ελληνικά;τηλεοπτικά κανάλια δεν έχουν να δείξουν κάτι άλλο εκτός απο Τούρκικα σήριαλ;
Υ.Γ.2 :
Καλό κουράγιο σε όλους μας και ειδικά σε όσους βρίσκονται κοντά στην Πράσινη γραμμή, θα την χρειαστούν και ίσως νωρίτερα απο εμας.
cs                   http://hggiken.pblogs.gr/2012/07/neo-mhnyma-toy-cs-to-mystiko-legetai-aoz.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου