Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Ο ...ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΟΥ

Απέκλεισαν το ΄Αγιο Όρος οι θεοσεβούμενοι...κάτοικοι της γειτονικών περιοχών!
Έκκληση στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης να αποκαταστήσει την κυκλοφορία.
Από προχθες το πρωί έχει διακοπεί η κυκλοφορία από και προς την Ουρανούπολη, στο 2ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ιερισσού-Ουρανούπολης, στην περιοχή καρνάγιο, όπως και στις παρακαμπτήριες οδούς.

Η κυκλοφορία διεκόπη από πολίτες της Χαλκιδικής με τρία μπλόκα σε όλους τους δρόμους που οδηγούν στο Άγιο Όρος, εν όψει του εορτασμού των Θεοφανείων με το παλαιό ημερολόγιο.



Εκατοντάδες προσκυνητές εντός και εκτός Ελλάδας ταλαιπωρούνται απίστευτα, καθώς φτάνουν στην Ιερισσό  χωρίς να μπορούν να εισέλθουν στο Αγιώνυμο Όρος.Δεκάδες είναι τα e-mail που λαμβάνουμε στο "Aγιορείτικο Βήμα''  από προσκυνητές και του εξωτερικού που έχουν αποκλειστεί στην Ιερισσό   και αναγκάζονται και πληρώνουν ξενοδοχεία περιμένοντας να ανοίξει ο δρόμος για να φθάσουν στο ΄Αγιο Όρος.
Μάλιστα όπως διαβάζουμε στο thesstoday.gr: Ανά διαστήματα οι διαδηλωτές ανοίγουν το δρόμο για να περάσουν λίγα οχήματα. Μάλιστα είναι πιο ελαστικοί απέναντι στους κατοίκους της Ουρανούπολης, όχι όμως και για όσους έρχονται από κάθε σημείο της Ελλάδας και του πλανήτη για να επισκεφθούν το Άγιο Όρος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου