Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Ποιός θα δικαιωθεί τελικά;



«Κύριε Προβόπουλε, υπάρχει ακόμη αρκετή δυσπιστία απέναντι στη χώρα σας. Για ποιο λόγο πρέπει οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι να δώσουν κι άλλα χρήματα στην Ελλάδα;»
Ως έλληνας πολίτης νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τους ευρωπαίους φορολογούμενους - 230 δισ. ευρώ είναι ένα τεράστιο ποσό. Στο παρελθόν εφαρμόσαμε μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά δεν εφαρμόσαμε επαρκώς διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Καθώς γινόταν προφανές ότι το πρόγραμμα βάδιζε εκτός στόχου, άρχισε να μειώνεται και η εμπιστοσύνη προς τη χώρα μας. Επομένως, κατανοώ τις ανησυχίες των ευρωπαίων φορολογουμένων. Μπορώ όμως να τους πω ότι αυτή τη φορά η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Η χώρα αλλάζει. Οι Ευρωπαίοι θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους.
Συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα Sόddeutsche Zeitung του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Προβόπουλου. (ΠΗΓΗ www.bankingnews.gr , Capital.gr)'.


99. "Θα σας ρίξουν παρά πολύ· θα σας ζητήσουν να τον πάρουν πίσω, αλλά δεν θα μπορέσουν".
ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ
Από το βιβλίο "Κοσμάς ο Αιτωλός" του Μητροπολίτη Φλωρίνης Αυγ. Καντιώτη, εκδ. Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Αδελφότητας "Ο Σταυρός "

Πρέπει και εμείς με την σειρά μας ως Έλληνες Πολίτες να ευχαριστήσουμε «την αγαθή» τύχη που μας οδήγησε στην ιστορική συγκυρία να βρεθούνε ξαφνικά έμπροσθεν μας τόσοι ανοικτοχέρηδες φιλάνθρωποι!!!
Όμως δεν παύουμε να ανησυχούμε και γι' αυτούς τους ξένους φορολογούμενους που διακινδυνεύουν τα χρήματα τους (!!) για να καλύψουνε τα χρηματικά κενά του διεφθαρμένου όπως λένε Ελληνικού Κράτους. Άραγε αυτοί ανησυχούν για την εξαθλίωση και την πείνα των Ευρωπαίων συμπολιτών τους που τα καλοκαίρια, τους υποδεχόταν με την ζεστή Ελληνική αγκαλιά ή θέλουν μόνο να διασφαλισθούν; Μήπως διάβασαν ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ και τον πίστεψαν και γι αυτό ανησυχούν; Γιατί εμείς πιστεύουμε τα αψευδή χείλη του ΑΓΙΟΥ και ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟΥ και ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΑ και πραγματικού ΕΘΝΑΡΧΗ μας ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ του οποίου το μαρτύριο είχε αιτίες έναρξης στις τοκογλυφικές μπίζνες εκείνης της εποχής που φυσικά φτάνουν σημειολογικά μέχρι και τις μέρες μας.
Δεν επιθυμούμε να μιλήσουμε για το ειδεχθές ή απεχθές ή απαίσιο χρέος εξ' αιτίας του οποίου φθάσαμε σε τέτοια «επαιτεία», το θέμα ήδη το εξήντλησαν διακεκριμένοι οικονομολόγοι.
Αποτελεί όμως κοινό παρονομαστή το γεγονός ότι με τα κλεμμένα πρέπει να αποζημιωθεί πρώτα ο εξαπατημένος Ελληνικός Λαός και μετά οι δανειστές και όχι ο καθημαγμένος Λαός να πληρώσει για τα κλεμμένα. Μπορεί η ψυχή της Φραγκιάς να στέκεται μόνο πάνω στα χρήματα και όχι στις παραπάνω λεπτομέρειες (!!) όμως η Ψυχή ΤΩΝ ΑΠ' ΑΙΩΝΟΣ αδικημένων Ελλήνων στέκεται στους Θείους Λόγους ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΘΝΑΡΧΗ μας ΠΑΤΡΟ ΚΟΣΜΑ :
52. "Ότι σας ζητούν, να δίνετε· ψυχές μόνον να γλιτώνετε".
Ναι λοιπόν, αν γλυτώσουμετην Λεβεντιά και το Ορθόδοξο Φρόνημα μας σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς της Βαρβαροκρατίας των τοκογλυφικών αγορών, μας λέει ο Άγιος, δεν πρόκειται να χαθεί σπιθαμή αιματοβαμμένης Ρωμαίικης Γής γιατί αυτή η ίδια η ΓΗ είναι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ. Και η Ψυχή αυτή δεν υποθηκεύεται έστω και αν φαινομενικά τα περισσότερα σήμερα είναι υποθηκευμένα. Αυτό εφησυχάζει και τους τοκογλύφους των διεθνών αγορών και τους δίνει το δικαίωμα να μας βάλουν σαν κοινωνία στην εντατική των βασανιστηρίων με τεχνητή μάλιστα αναπνοή και με γιατρούς «ηγέτες» που σε τηλεοπτικές δηλώσεις τους επιθυμούν να συνεργασθούν με τον ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΔΩ προκειμένω να μας σώσουν!!
Ο ΠΑΤΡΟ ΚΟΣΜΑΣ όλο αυτό το σκηνικό το περιέγραφε με μία πρόρρηση :
61. "Θάρθη πρώτα ένα ψευτορωμαίϊκο· να μη το πιστέψετε· θα φύγει πίσω".
Επειδή όμως φαίνεται να άνοιξε η όρεξη των διεθνών τοκογλύφων, σε λίγο θα πλησιάσουν με ψευτοδιλήμματα και θα θελήσουν να εξουδετερώσουν τον πυρήνα της ΛΕΒΕΝΤΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΨΥΧΗΣ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΜΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Ο ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ.
Τους περιμένουμε λοιπόν, όπως περίμεναν οι Λεβεντογέννηδες Κρητικοίτους Γερμανούς Εισβολείς Αλεξιπτωτιστές... όχι για να τους κάνουμε κανένα κακό, ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ, αλλά για να σταθούμε απέναντι τους με όλη την δύναμη της ψυχής και να τους θερίσουμε με την κραυγή μας «ΕΞΩ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ AΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ» για να τους στείλουμε στον στενό συνεργάτη τους τον έξω από εδώ.
Συγχωρείστε τα ορθογραφικά λάθη και τις ασυνταξίες του παραπάνω κειμένου μου γιατί το έγραψα με την ψυχή μου «πάνω στο γόνατο».
ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ.           http://hggiken.pblogs.gr/2013/02/poios-tha-dikaiwthei-telika-toy-dr-kwnstantinoy-bardaka.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου