Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Τελετή τοποθέτησης του ιερού λειψάνου στον Ναό του Αγ. Βαρβάρου Ποταμού Κερκύρας .

Ιστορικές στιγμές βιώνει, τα τελευταἰα εικοσιτετράωρα το ιστορικό προάστειο Ποταμός Κερκύρας, καθώς την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου ε.ε., με την σεπτή ευλογία του Σεβασμ. Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Ν ε κ τ α ρ ί ο υ αλλά και την βοήθεια του Αρχιεπισκόπου των εν Κερκύρα Ρωμαιοκαθολικών κ. Ιωάννου, αντιπροσωπεία της ενορίας, με επικεφαλής τον ιερατικό προϊστάμενο αιδεσιμ. πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Πετράκη, μετέβη στην πόλη Vodnjan της Κροατίας, προκειμένου να παραλάβει τμήμα της κάρας του Οσίου πατρός ΒΑΡΒΑΡΟΥ του Πενταπολίτου και Μυροβλήτου, προστάτου και πολιούχου της περιοχής.
Πρόκειται για το αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών του προϊσταμένου τής ενορίας, που διήρκησαν συνολικά δύο (2) χρόνια.
Ως γνωστόν το προάστειο Ποταμός έχει ευργετηθεί από τον Όσιο, όταν προ 450 και πλέον έτη και ενώ το πλοιάριο που μετέφερε τα λείψανα του Αγίου, αγκυροβόλησε στο λιμάνι του προαστείου, οπου θεραπεύτηκε ένας ανάπηρος νέος τη στιγμή που ασπάσθηκε την ιερή λάρνακα.
Η τελετή τοποθέτησης του ιερού λειψάνου στον Ναό του Αγίου Βαρβάρου Ποταμού Κερκύρας θα πραγματοποιηθεί με κάθε επισημότητα και μεγαλοπρέπεια, κατά το εορταστικό διήμερο 14 και 15 Μαΐου οπου και η ετήσια πανήγυρις της ανάμνησις θεραπείας του παραλύτου νέου, δια επεμβάσεως του Οσίου πατρός.
Το χρονικό διάστημα της επισκέψεως, τα μέλη της αντιπροσωπείας είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την ορθόδοξη μικρή κοινότητα ΄στο Περόΐ της Ίστριας, οπου συνομίλησαν για αρκετή ώρα με τον ορθόδοξο Σέρβο εφημέριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου