Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Λαμπρή υποδοχή της Παναγίας Σουμελά στην Καισαριανή (ΦΩΤΟ)

11


Λαμπρή υποδοχή επεφύλαξαν σήμερα, Παρασκεύη 1 Φεβρουαρίου 2013 κλήρος και λαός της Ι.Μ. Καισαριανής, στην Ιερά Εικόνα της Παναγίας Σουμελά από το Βέρμιο.
Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Καισαριανής, την οποία μετέφερε ο Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.
Την Ιερά Εικόνα ασπάσθηκε στην είσοδο του Ναού ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ, υπό τους ήχους της μπάντας της Αερονομίας.
Στη συνέχεια τελέστηκε περιφορά της εικόνας εντός του Ιερού Ναού, και αμέσως μετά τοποθετήθηκε σε ειδικό προσκυνητάρι προς προσκύνηση των πιστών.
Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων, συγχοροστατούντος του Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμητού κ. Δανιήλ.
Επίσης στον εσπερινό παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γ. Καλαντζής, ο Δήμαρχος Καισαριανής, Δημοτικοί σύμβουλοι και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Παναγία Σουμελά κ. Τανιμανίδης.
Μετά το πέρας του Εσπερινού ο κ. Δανιήλ καλωσόρισε τον Μητροπολίτη Βεροίας και τους συνεργάτες του, ενώ τόνισε την μεγάλη σημασία της ελεύσεως της Ιεράς Εικόνας στην Επαρχία του και γενικά στην Πρωτεύουσα.
"Χαιρόμεθα που σήμερα μεταφέρατε στην Καισαριανή την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Σουμελά, η οποία αποτελεί έναν θησαυρό της Ορθοδοξίας και του Γένους μας", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Καισαριανής.
Ο δυναμικός Ιεράρχης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους προγόνους μας, οι οποίοι όπως τόνισε χαρακτηριστικά "εφύλαξαν τους θησαυρούς της πίστεως μας".
Κλείνοντας ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά τον Μητροπολίτη Βεροίας που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά του, καθώς και τον Πρόεδρο του Ιδρύματος "Παναγία Σουμέλα" κ. Τανιμανίδη.
Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Βεροίας, έκανε λόγω για μια σημαντική ημέρα, υπογραμμίζοντας την πνευματική αξία της Ιεράς Εικόνας.
Φωτογραφίες: Γιώργος Φερδής

1
2
3
4
5
6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου