Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

ΛΑΓΚΑΔΑΣ: Υποδέχθηκαν την Κάρα του Αγιου Θεοδώρου.

Η υποδοχή της τιμίας κάρας του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος πραγματοποιήθηκε με θρησκευτική ευλάβεια στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης – Ασσήρου το απόγευμα του Σαββάτου, 16 Φεβρουαρίου ε.έ.

Tην Τιμία Κάρα, η οποία εκομίσθη μετά από σχετική ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου από τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Θεόδωρο Φωτειάδη, τον Οικονόμο π. Ραφαήλ Λίγδα και τον π. Αντώνιο Παπαγερίδη, υπεδέχθησαν έμπροσθεν του Ιερού Ναού υπό τη συνοδεία των ήχων της μπάντας του Δήμου Λαγκαδά, των Τοπικών Αρχών, του κλήρου, του ευσεβούς λαού οι  Σεβασμιώτατοι  Μητροπολίτες  Φιλαδελφείας κ.κ. Μελίτων και Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης.
Κατόπιν, ετελέσθη Δοξολογία και Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλαδελφείας κ.κ. Μελίτωνος.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κατά την ομιλία του εξέφρασε τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη του και τις ευχαριστίες του προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεόλογον  που ευλόγησε τη μεταφορά της Τιμίας Κάρας του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος εις την Ιεράν ημών Μητρόπολιν και συγκεκριμένα εις την ενορία της Ασσήρου. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στο βίο και την προσωπικότητα του Αγίου, τονίζοντας ότι στη ζωή μας τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η πρόνοια του Θεού μας δίδει την ευκαιρία να συναντόμεθα μεταξύ μας, να συναντάμε τους Αγίους και όλες αυτές οι συναντήσεις να αποτελούν συνιστώσες που μας οδηγούν στη συνισταμένη πορεία της συναντήσεως μας με τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό με τον οποίο συναντήθηκε και ο Αγίος Θεόδωρος, ο οποίος παρά το φρικτό μαρτύριό του έμεινε πιστός, γιατί είχε μέσα του τον Χριστό και τον πόθο να συναντήσει τον Κύριο. Γιατί, όμως, τιμούμε τα ιερά λείψανα, γιατί τα προσκυνούμε και διοργανώνουμε προσκυνηματικές εκδηλώσεις;  Διότι τα σεπτά λείψανα αποτελούν τεκμήριο της σωτηρίας και θεόσεως του ανθρώπου, διευκρίνισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας. Ο άνθρωπος δεν αγιάζεται μόνο κατά το πνεύμα αλλά  αγιάζεται και κατά το σώμα, γιατί το σώμα είναι ναός του ενημίν οικούντος Αγίου Πνεύματος. Οι άγιοι αξιώθηκαν να συνδέσουν τη ζωή τους με τον Θεό που είναι ο μόνος Αγιος και εμείς είμαστε κατά μετοχή αγιαζόμενοι. Τα λείψανά τους είναι κατάλοιπα της σωματικής τους παρουσίας. Πλην όμως, είναι μέλη σώματος Ιησού Χριστού. Γι’ αυτό και όταν εγκαινιάζουμε ένα Ναό, τοποθετούμε τα μαρτυρικά λείψανα στο Άγιο Δισκάριο, εκεί όπου τοποθετούμε και τον άρτο που μεταβάλεται σε σώμα Ιησού Χριστού. Καθώς τιμούμε τα λείψανα των Αγίων λαμβάνουμε τη χάρη και την ευλογία την οποία έχουνε και την οποία εχάρησε η χάρις Ιησού Χριστού. Όταν τιμούμε τους Αγίους και τους Μάρτυρες τιμούμε τον ίδιο τον Ιησού Χριστό και του Κυρίου μας την χάριν λαμβάνουμε.
Εν συνεχείᾳ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ.κ. Μελίτων κατά την ομιλία του ευχαρίστησε θερμώς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, ο οποίος του εδωσε τη χαρά να παραστεί και να χοροστατήσει στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό και να παρευρεθεί σε αυτήν τη σημαντική λατρευτική εκδήλωση της Ιεράς ημών Μητροπόλεως. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλαδελφείας στη συνέχεια ανέλυσε πλήρως το χωρίο του Αποστόλου Παύλου «δόξα καὶ τιμὴ καὶ εἰρήνη παντὶ τῷ ἐργαζομένῳ τὸ ἀγαθόν», ενώ στο τέλος της ομιλίας του μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου προς το πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας αλλά και προς τους πιστούς της επαρχίας μας.
Η σεπτή Κάρα του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος θα παραμείνει εις τον Ιερόν Ναόν Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης – Ασσήρου, προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών, έως την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι καθημερινώς πραγματοποιούνται Όρθρος και Θεία Λειτουργία, Εσπερινός – Παράκληση του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος καθώς και οι Αρχαιοπρεπείς Θείες Λειτουργίες των  Αγίου Γρηγορίου   του  Θεολόγου και του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου συμφώνως προς το επίσημο πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων το οποίο μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ.
Προ της ελεύσεως και της υποδοχής της τίμιας κάρας στην ενορία της Ασσήρου ο Σεβασμιώτατος Μητροοπολίτης Φιλαδελφείας κ.κ. Μελίτων, επεσκέφθη στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας και του επέδωσε προσωπικώς το τελευταίο τρίτομο συγγραφικό του πόνημα υπό τον τίτλο « Η Ιερά Πορεία Αγάπης, Ε ίρηνης και Ενότητος του Οικομενικού Πατριάρχου Δημητρίου».     http://www.religiousnews.gr/index.php/topika/item/1972-%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%B4%CE%B1%CF%83-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%AD%CF%87%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%AC%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B5%CE%BF%CE%B4%CF%8E%CF%81%CE%BF%CF%85

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου