Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

EKTAKTO:2 ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ.

  Τουλάχιστον 2 νεκροί σε έκρηξη αυτοκτονίας στην πρεσβεία των ΗΠΑ, στην Άγκυρα..Οι πρώτες αναφορές λένε ότι, ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου, σε μια πλαϊνή είσοδο στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα, σκοτώνοντας δύο φρουρούς ασφαλείας και προκαλώντας άλλες απώλειες. Ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα έχουν φτάσει στο χώρο της τεράστιας έκρηξης που έστειλε καπνό και συντρίμμια π στο δρόμο. Τουρκικές πηγές αναφέρουν ότι μάρτυρες είδαν την προσέγγιση του βομβιστή στο κτίριο της πρεσβείας που μπήκε από μια πύλη στην οχυρωμένη πρεσβεία. Δεν ήταν    σαφές αν εισήλθε στο κτίριο πριν από τα εκρηκτικά του.  

People stand outside the entrance of the US embassy in Ankara on February 1, 2013 after a blast killed two and wounded several other people. AFP Photo
People stand outside the entrance of the US embassy in Ankara on February 1, 2013 after a blast killed two and wounded several other people. AFP Photo

         Το προσωπικό στην πρεσβεία καλύφτηκε σε ένα οχυρωμένο τμήμα της πρεσβείας μετά την έκρηξη.Η Τοπική τηλεόραση έδειξε βλάβη σε έναν τοίχο της πρεσβείας και ό, τι φαίνεται να είναι ένα αλεξίσφαιρο παράθυρο στο κτίριο της πρεσβείας σπασμένο.   Οι Κάμερες ασφαλείας δεν κατέγραφαν τη στιγμή της έκρηξης, λόγω μιας διακοπής ρεύματος στην περιοχή, σύμφωνα με τις αρχές.


            Δεν είναι σαφές κατά πόσον ή όχι το κτίριο της πρεσβείας ήταν το μόνο κτίριο που έγινε η διακοπή, αναφέρεται στην ιστοσελίδα της η Χουριέτ.  Ένας δημοσιογράφος είπε στο NTV, επικαλούμενος το προσωπικό των ΗΠΑ στην πρεσβεία, ότι δεν υπήρχε ζημιά στο εσωτερικό της πρεσβείας.    Μια γυναίκα, που ήταν στην πρεσβεία για προσωπική συναλλαγή τραυματίστηκε, είπε Yüksel.

             Η έκρηξη σημειώθηκε στην είσοδο που χρησιμοποιείται από το προσωπικό της πρεσβείας και τους επισκέπτες τους, ανέφερε το CNNTürk . Ένας φρουρός ασφαλείας στο μηχάνημα ακτίνων-Χ στην είσοδο σκοτώθηκε την ώρα της έκρηξης ,καθώς ο ύποπτος βομβιστής αυτοκτονίας διέρχοταν από το μηχάνημα, ανέφερε η έκθεση.   H πρώην δημοσιoγράφος του BBC,  Didem Tuncay ,τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.    http://www.debka.com/article/22731/At-least-2-dead-in-suicide-blast-at-US-embassy-Ankara     ΑΠΟΔΟΣΗ:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου