Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Η γκέι σάουνα που (δεν) σκανδάλισε το Βατικανό

πηγή- φωτο: tovima.gr
Βατικανό
 
Την ώρα που το κονκλάβιο συνεδριάζει για την εκλογή του νέου ηγέτη της καθολικής Εκκλησίας, τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση ότι η ήδη πληγείσα από τα σκάνδαλα Αγία Έδρα έχει επενδύσει 23 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά ενός συγκροτήματος διαμερισμάτων και επιχειρήσεων στη Ρώμη όπου μεταξύ άλλων στεγάζεται και η θεωρούμενη ως «η μεγαλύτερη γκέι σάουνα της Ευρώπης».
 
Μάλιστα ο 76χρονος καρδινάλιος Ιβάν Ντίας, επικεφαλής της Συνόδου για τον Ευαγγελισμό των Λαών, ο οποίος συμμετέχει στην εκλογή του Πάπα, απολαμβάνει ένα τεράστιο και πολυτελές διαμέρισμα 12 δωματίων στον πρώτο όροφο του επιβλητικού «παλάτσο» της οδού Καρντούτσιο, λίγα μέτρα από την είσοδο του ισογείου όπου λειτουργεί το «γκέι χαμάμ».
 
Η όλη υπόθεση δίνει νέα βαρύτητα στις κατηγορίες κατά της Καθολικής Εκκλησίας για υποκρισία όσον αφορά την στάση της στο θέμα του ομοφυλοφιλικού έρωτα.
 
Ο καρδινάλιος Ντίας θεωρείται κοινωνικά συντηρητικός ακόμη και σύμφωνα με τα σημερινά πρότυπα της Εκκλησίας και αναμφίβολα θα φρικιά με τα όσα εκτυλίσσονται έναν όροφο κάτω από το διαμέρισμά του, δεν είναι όμως βέβαιο ότι το ίδιο θα ισχύει για τον πρώην αρχιεπίσκοπο της Βομβάης ο οποίος ισχυρίζεται ότι οι ομοφυλόφιλοι μπορούν να «θεραπευτούν» μέσω - τί άλλο; - «της μετανοίας».
 
Περαιτέρω ενόχληση έχει προκαλέσει όμως το γεγονός ότι χάρη στις γενναίες φοροαπαλλαγές που έλαβε από την τελευταία κυβέρνηση Μπερλουσκόνι, η Καθολική Εκκλησία αγόρασε το ιστορικό οίκημα αποφεύγοντας να πληρώσει την βαριά φορολογία που θα όφειλε στο ιταλικό κράτος. Κι αυτό με έναν απλό τρόπο: το χαρακτήρισε «έδαφος του Βατικανού».
 
Εκείνος ο οποίος φέρεται να βρίσκεται πίσω από την αγορά του 12οροφου κτιρίου της οδού Καρντούτσιο το 2008 είναι ο καρδινάλιος Ταρσότσιο Μπερτόνε, το δεξί χέρι του πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ'.
 
Το Europa Multiclub είναι η Νο. 1 σάουνα και γυμναστήριο για ομοφυλόφιλους στην Ιταλία. Διαθέτει χαμάμ και πισίνες, προσφέρει υπηρεσίες μασάζ και διοργανώνει θεματικά πάρτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου