Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

ΑΠ' ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΒΓΑΛΜΕΝΗ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΤΑ ΙΕΡΑ.-ΠΑΓΩΣΕ Η ΕΥΡΩΠΗ!

  Με 36 ψήφους κατά και 16 αποχή από το κυβερνητικό κόμμα ΔΗ.ΣΥ.το νομοσχέδιο δεν πέρασε από την Κυπριακή Βουλή.Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσημες αντιδράσεις από Βρυξέλλες και το Βερολίνο.Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν μετά το ΟΧΙ Σαμαράς και Αναστασιάδης.΄Αγνωστο ακόμα τι ξημερώνει αύριο.;Oπως όλοι καταλαβαίνουμε οι ασκοί του Αιόλου άνοιξαν.Εκκληση για 49ήμερη νηστεία ,έρχονται κι άλλα.... .Πρώτη αντίδραση από την Γερμανική εφημερίδα Die Welt,γράφει για άτακτη Κυπριακή χρεοκοπία,η οποία θα φέρει μια σοβαρή δοκιμασία στην ζώνη του Ευρώ.Η Κύπρος τώρα στρέφεται στην Μόσχα.http://www.welt.de/wirtschaft/article114594397/Zyperns-Kleinsparer-gerettet-Staat-am-Ende.html     Κοινοβούλιο ψηφοφορία:Oι Κύπριοι πολίτες γιορτάζουν το «όχι» .
"Ελευθερία! Δημοκρατία!" Οι διαδηλωτές φωνάζουν στη Λευκωσία τη χαρά τους για την απόφαση των βουλευτών το βράδυ. Εκατοντάδες περίμεναν για ώρες μπροστά από το κοινοβούλιο, η αστυνομία αναγκάστηκε να κλείσει το κτίριο εκτενώς. Δεκάδες τηλεοπτικά συνεργεία μεταδίδουν την απόφαση της μικρής χώρας του Ευρώ,της Κύπρου , η οποία έχει λιγότερο από ένα εκατομμύριο κατοίκους. Σε όλο τον κόσμο
Το Κοινοβούλιο απόρριψε την Τρίτη το βράδυ, την αμφιλεγόμενη υποχρεωτική εισφορά για τους πελάτες των τραπεζών, μια απαίτηση για την ροή βοήθειας των ευρωπαίων εταίρων και του ΔΝΤ ,στο ποσό των € 10 δισεκατομμυρίων.
36 βουλευτές ψήφισαν κατά της εισφοράς, 19 απείχαν, δεν υπήρξε ούτε μία ψήφος υπέρ! Ακόμα και το κυβερνών κόμμα του συντηρητικού Πρόεδρου Νίκου Αναστασιάδη, είχε ανακοινώσει ότι θα απόσχει, αν και είχε συναινέσει στην υποχρεωτική εισφορά στις Βρυξέλλες.
Η ζήτηση από τους διαδηλωτές: Αντίσταση στην πίεση από τη Γερμανία.    Freude in Zypern: Demonstranten bejubeln die Entscheidung gegen die...Πριν από την ψηφοφορία, οι αντιπρόσωποι ήταν εμφανώς νευρικοί - και υιοθέτησαν πολλά από τα συνθήματα που είχαν οι διαδηλωτές στις αφίσες, στις ομιλίες τους: "Δεν θέλουμε το ινδικό χοιρίδιο σας για να" ήταν "από τρόικα -Κύπρος". Ο κόσμος απαίτησε από τους βουλευτές πίεση προς τις Βρυξέλλες και κυρίως - όπως φαίνεται εδώ -να αντισταθούν στη Γερμανία. Σχετικά με το «Σχέδιο Β», στο οποίο τα μέλη του κοινοβουλίου, οι υπουργοί και ο πρόεδρος έχουν εργαστεί όλη την ημέρα κεκλεισμένων των θυρών, δεν είναι ακόμη γνωστό.       http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/zypern-parlament-lehnt-zwangsabgabe-an-a-889855.html      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου