Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: ''Πρόστυχοι οι Ευρωπαίοι''

cyprus.xrisostomos
Ιδιαίτερα ενοχλημένος παρουσιάστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος για τις εξελίξεις σε ότι αφορά την οικονομία, υπογραμμίζοντας όμως πως εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχουν επιλογές, χαρακτηρίζοντας όμως τη στάση των Ευρωπαίων εταίρων μας ως προστυχιά.
 
Ο αρχιεπίσκοπος  εξέφρασε την απογοήτευση του για την αντιμετώπιση που έτυχε η Κύπρος από τους Ευρωπαίους εταίρους μας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μας πρόδωσαν οι φίλοι μας και οι συνέταιροι μας».
 
Παρόλα αυτά  είπε ότι εδώ που έχουμε φτάσει δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα είναι λάθος.
«Αλλά δεν πρέπει να μείνουμε απαθής. Η φίλη κυβέρνησης, να δώσει κρατικά ομόλογα πέντε-δέκα χρόνων και όταν αναπτυχθεί με το καλό και βρεθεί το αέριο το βγάλουμε και το διαθέσουμε στις αγορές, τότε μπορεί να εξαργυρωθεί αυτό το ομόλογο, το οποίο μπορεί να φέρει και έναν αρκετά καλό τόκο. Ούτως ώστε κανείς να μην ζημιώσει, να περάσουμε πέντε έξι χρόνια, έξι επτά αλλά θα πάρει το λαβείν του ο καθένας», είπε.
 
Παράλληλα έστειλε το μήνυμα ότι όσοι συνέβαλαν σε αυτή την κατάσταση θα πρέπει να λογοδοτήσουν, τονίζοντας μάλιστα πρέπει να πάνε και φυλακή.
Ο Αρχιεπίσκοπος δεν δίστασε να πει ότι όταν θα είμαστε σε θέση που να μπορούμε να αποχωρήσουμε από την ευρωζώνη πρέπει να το πράξουμε για την αξιοπρέπεια μας.
 
Πρόστυχοι ευρωπαίοι
 
«Και όταν θα φύγουμε θα διαλυθεί η Ευρωζώνη, με τέτοια μυαλά που διαθέτει η Ευρώπη δεν πιστεύω ότι θα κρατηθεί, αλλά ας φύγομεν πρώτοι και μετά να διαλυθεί. Δεν πρέπει ποτέ ο λαός μας να ξεχάσει αυτή τη, με συγχωρείτε, την προστυχιά των Ευρωπαίων. Οφείλομεν να σταθούμε με ηρεμία, με καθαρό πνεύμα αλλά να μην ξεχάσουμε τι μας έχουν κάνει μερικοί εδώ και οι εταίροι μας στην Ευρώπη. Επιτέλους αυτός ο λαός έχει την αξιοπρέπεια του.»
 
«Και όπου μπορεί η Εκκλησία να συμπαρασταθεί, αυτό θα το πράξει με πολύ αγάπη. Αυτός δυστυχώς είναι ο δρόμος, δεν υπάρχει άλλος για αυτό η Εκκλησία καλεί τον λαό να είναι ήρεμος, να δει με νηφαλιότητα αυτή την απαράδεκτη κατάσταση αλλά και να απαιτήσει ότι εκείνοι που φταίνε πρέπει να λογοδοτήσουν επιτέλους», κατέληξε.
http://www.romfea.gr/epikairotita/16051-2013-03-17-13-40-04

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου