Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Εβραίοι έφηβοι κρατούνται για παράνομο προσκύνημα στο Όρος του Ναού,ενώ οι Μουσουλμάνοι φοβούνται ότι οι Εβραίοι θέλουν να βλάψουν το Τέμενος του Ομάρ!

     Τέσσερις Εβραίοι έφηβοι συνελήφθησαν την Τετάρτη, μετά την επίσκεψη το Όρος του Ναού στην Ιερουσαλήμ. Η σύλληψη έγινε από αξιωματικούς  που τους κατηγόρησαν ότι  προσκύνησαν, κατά παράβαση των κανονισμών στο χώρο.
           Ο Ραβίνος Avraham Isaacs, ο οποίος είδε τα γεγονότα, αρνήθηκε ότι οι τέσσερις είχαν οι υποκλιθεί στο Όρος.
             Οι νεαροί είχαν υπακούσει τις διαταγές της αστυνομίας και έμειναν σε μια ομάδα, είπε. Σε ένα ορισμένο σημείο, αντιμετώπισαν μια μεγάλη ομάδα μουσουλμάνων ανδρών, οι οποίοι άρχισαν να φωνάζουν, «Allahu Akbar»[Ο Θεός είναι μεγάλος] σε αυτούς.
            Οι αστυνομικοί που  τους συνόδευαν τους προέτρεψαν να προχωρήσουν είπε ο ραβίνος ,ο Isaacs. Είπε ότι η επίσκεψη συνεχίστηκε κανονικά μέχρι να εγκαταλείψουν το ιερό χώρο, σημείο στο οποίο οι αξιωματικοί τους συνέλαβαν αμέσως.
           Ο Ραβίνος Isaacs είπε ότι δεν είχε δει το νεαρό τόξο των ανδρών. "Αυτή είναι μια περίπτωση ενός αστυνομικού να χάσει την ψυχραιμία του. Οι δικηγόροι πρέπει να εμπλακούν για να ελευθερωθούν γρήγορα », είπε. The Temple Mount

                                                                               The Temple Mount.

           Ο Εισαγγελέας Aviad  Visoly κατήγγειλε τη σύλληψή του, υποστηρίζοντας ότι οι νέοι δεν έπρεπε να  συλληφθούν, ακόμη και αν το έκαναν τόξο.Οι  Εβραίοι επιτρέπεται να υποκύψουν στο Όρος του Ναού, είπε, και  έτσι είναι "η εντολή Torah και ένα στοιχειώδες δικαίωμα των πολιτών."
         Στην πραγματικότητα, πρόσθεσε, η σύλληψη των ανυπεράσπιστων ανηλίκων για υπόκλιση στο Όρος του Ναού είναι ένα σοβαρό έγκλημα που ονομάζεται "παράνομη σύλληψη."
Συνέστησε ότι όποιος έχει βιώσει παράνομη σύλληψη μετά την επίσκεψη το Όρος του Ναού μπορεί να αξιώσει αποζημίωση εναντίον των αστυνομικών μέχρι να ακυρώσουν τους τρέχοντες περιορισμούς, στην εβραϊκή λατρεία στο χώρο.
           Ο Ιουδαϊσμός διδάσκει ότι το Όρος του Ναού είναι ο ιερότερος χώρος πάνω στη γη. Ο πρώτος και δεύτερος Ναός του Σολομώντα, κάποτε βρισκόταν εκεί.
           Σήμερα φιλοξενεί το Al-Aqsa τζαμί,[Tέμενος του Ομάρ] γεγονός που έχει οδηγήσει σε τριβές τους μουσουλμάνους ηγέτες  που κατηγορούν την επίσκεψη των Εβραίων που σχεδιάζουν να βλάψουν το τζαμί. Η αστυνομία έχει απαντήσει στην μουσουλμανική βία αποκλείοντας την εβραϊκή λατρεία στο χώρο, και περιορίζοντας τις ώρες του επισκεπτηρίου.              http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/169098    ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ISRAEL NATIONAL NEWS:Corfiatiko.blogspot.com.   ΣΧΟΛΙΟ:Τι συμβαίνει τις τελευταίες εβδομάδες στο Τείχος των Δακρύων και το Όρος του Ναού;Αραγε ποιές εξελίξεις έρχονται:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου