Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

«Όταν θα φύγει ο Ερντογάν...»



«Όταν θα φύγει ο Ερντογάν - είτε τον διώξουν, είτε πεθάνει - πάρε τρόφιμα για 6-7 μήνες... Όσο είναι αυτός πάνω, με την Τουρκία δύσκολα να γίνει κάτι. Αυτός ελέγχει τα πράγματα...» μου είχε πέρυσι κάποιος γέροντας.
Τα λόγια του θυμήθηκα τώρα που στην Τουρκία ξεκίνησαν εσωτερικές αναταραχές :

http://hggiken.pblogs.gr/2013/06/otan-tha-fygei-o-erntogan.html                  

Η τουρκική αστυνομία θα πατάξει τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

            Η Τουρκική αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και κανόνια νερού για να διαλύσει μια μαζική διαδήλωση ενάντια στην κατεδάφιση ενός πάρκου στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Ο αγώνας εξελίχθηκε σε μια ευρύτερη διαμαρτυρία κατά της  κυβέρνησης   που εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα.

Riot police use tear gas to disperse the crowd during an anti-government protest at Taksim Square in central Istanbul June 1, 2013.(Reuters / Murad Sezer)

           9:59 GMT: Όπως αναφέρθηκε από την Mahir Zeynalov, ανταποκρίτρια της «Η σημερινή Zaman», ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν, σχολίασε σχετικά με τα γεγονότα: «Οι Κατασκευαστικές εργασίες στο πάρκο Gezi στο Ταξίμ, δεν έχουν σχέση με την κατασκευή στρατοπέδων στο Topçu. Ο καθένας έχει δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί ειρηνικά. Αλλά κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταλάβει και να διαταράξει τη δημόσια τάξη. Όλες οι προσπάθειες για να αλλάξουν την κυβέρνηση --παρά μόνο μέσω της κάλπης --είναι αντιδημοκρατικές και  παράνομες. "            http://rt.com/news/istanbul-park-protests-police-095/     ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ RUSSIA TODAY:Corfiatiko.blogspot.com.                 Aντικυβερνητικοί διαδηλωτές: «Ενωθείτε κατά του φασισμού» και «παραίτηση της κυβέρνησης», στην Κωνσταντινούπολη μια μέρα μετά από τους εκατοντάδες τραυματίες στις βίαιες διαδηλώσεις οι ακτιβιστές καλούν για παρόμοιες διαδηλώσεις σε περισσότερες από μια ντουζίνα πόλεις.      A protester throws a stone at riot police during an anti-government protest in Istanbul,  June 1       http://www.jpost.com/Middle-East/Turkish-police-clash-with-protesters-for-2nd-straight-day-315074           


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου