Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΩΣ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.


1Ο ρομαντισμός, η αφέλεια, ο παιδικός ενθουσιασμός και η ανάλαφρη διάθεση για περιπέτεια είναι θετικά ανθρώπινα χαρακτηριστικά, όταν εκδηλώνονται στην ώρα τους.

Οταν, ωστόσο, στιγματίζουν συμπεριφορές ενηλίκων, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη διαχείριση των κοινών ή επιφορτισμένοι με την ενημέρωση του λαού, αποτελούν προδρομικά φαινόμενα καταστροφής.

Ο λόγος γίνεται για την αντιμετώπιση της «εξέγερσης» στην Τουρκία από μερίδα του ελληνικού Τύπου και του πολιτικού κόσμου. Από τη μία, υπάρχει η αφελληνισμένη και ασυνάρτητη Αριστερά, η οποία χαιρετίζει οτιδήποτε στρέφεται εναντίον οιασδήποτε καθεστηκυίας τάξης. Από τα Δεκεμβριανά του 2008 στην Αθήνα μέχρι τον ισλαμικό χειμώνα (αλλιώς Αραβική Ανοιξη) που πέρασε πάνω από τη Βόρειο Αφρική. Λογικό επακόλουθο των εξαρτημένων αντανακλαστικών αυτής της παράταξης είναι να θριαμβολογεί για τον «πάνδημο ξεσηκωμό» στη γειτονική χώρα, με ευχολόγια να ακολουθήσει το «τουρκικό πρότυπο» και η Ελλάδα!

Από την άλλη, υπάρχουν τα ομφαλοσκοπούντα ελληνικά ΜΜΕ, τα οποία επικεντρώνονται στα συμπτώματα και όχι στα αίτια των ταραχών στην Τουρκία. Η αλήθεια, ως συνήθως, δεν βρίσκεται στην επιφάνεια, αλλά στο βάθος.

Η Κωνσταντινούπολη αυτήν τη στιγμή αποτελεί ένα πεδίο αντιπαράθεσης των ισλαμιστών του Ερντογάν, που θέλουν να επιβάλουν σταδιακά τη Σαρία (τον ισλαμικό νόμο), και των κεμαλικών του στρατού, οι οποίοι επιδιώκουν την παλινόρθωση του παλαιού καθεστώτος. Ενας από τους απώτερους στόχους των δεύτερων είναι και η πρόκληση θερμού επεισοδίου με την Ελλάδα, ώστε να βρεθούν οι δύο χώρες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το διαμοίρασμα του Αιγαίου και των φυσικών πόρων του.

Φυσικά, οι ισλαμιστές του Ερντογάν δεν είναι τόσο «ειρηνόφιλοι» όπως νομίζονται από διαφόρους αδαείς. Κι εκείνοι θέλουν την ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και τη δορυφοροποίηση της πατρίδας μας, την υπαγωγή της στη δικαιοδοσία του νέου «σουλτανάτου».

Αντί λοιπόν οι Ελληνες να παίρνουν θέση υπέρ του ενός ή του άλλου Τούρκου ιέρακα, θα ήταν προτιμότερο να ενημερώνονται και να προετοιμάζονται για τυχόν δυσάρεστες εξελίξεις και μεγάλες προκλήσεις...                     http://www.agioritikovima.gr/ethnika/22833-i-tourkiki-ekse

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου