Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Βρέθηκε στην Αλικαρνασσό η λειψανοθήκη του Οσίου Παταπίου.

Ένα σημείωμα με τις λέξεις ''χίλια συγνώμη'', συνόδευε την λειψανοθήκη  με απομεινάρια από μέρος του λειψάνου  του Οσίου Παταπίου που βρέθηκε στην Αλικαρνασσό και που πριν λίγες ημέρες είχε κλαπεί με το χρηματοκιβώτιο που άρπαξαν δράστες, από το Δημοτικό  Γηροκομείο Χανίων.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της Μητροπόλεως εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου κ. Δαμασκηνού, ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, εξέφρασε τη χαρά του για την επιστροφή της λειψανοθήκης, αλλά παράλληλα έκανε έκκληση να επιστραφεί και το μεγαλύτερο μέρος του λειψάνου που βρισκόταν μέσα σε αυτήν. Πρόκειται για ιερό κειμήλιο τόνισε ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Δαμασκηνός που βρίσκεται για δεκαετίες στην πόλη μας.
Ευτυχής δήλωσε και ο εφημέριος της ενορίας Ευαγγελιστρίας Χανίων π. Φανούριος Πάπας , που επέστρεψε το Ιερό Λείψανο στην πόλη μας και που μόλις πριν λίγες ώρες το παρέλαβε από τα χέρια του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου.
Να σημειωθεί ότι παρόλη την ταλαιπωρία και ζημιά που υπέστη η λειψανοθήκη, ευωδίαζε ακόμα και το λιγοστό μέρος των λειψάνων πολύ έντονα, καθώς  ακόμη και το σημείωμα που άφησαν οι δράστες μέσα στη λειψανοθήκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου