Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Ο Πάπας γιορτάζει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στην Βραζιλία.

  Ο Πάπας Φραγκίσκος έφτασε την  Τετάρτη στο πιο σεβαστό ιερό της Βραζιλίας, όπου δεκάδες χιλιάδες προσκυνητές αψήφησαν τη βροχή και το κρύο για να ακούσουν την πρώτη του λειτουργία στη Λατινική Αμερική.
 
          Ένα ελικόπτερο μετέφερε τον Πάπα στο ιερό από το Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου έφτασε την Δευτέρα ,για να παρακολουθήσει την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας, μια μεγάλη γιορτή για τους καθολικούς.
  Pope Francis waves to pilgrims as he arrives to the Aparecida Basilica in Aparecida, Brazil, Wednesday, July 24, 2013. AP Photo




           Οι Προσκυνητές πέρασαν τη νύχτα στους δρόμους, παρά τον άσχημο καιρό, με την ελπίδα να δουν για  πρώτη  φορά στην  Λατινική Αμερική τον Ιησουΐτη  ποντίφικα.
 
           Εκτιμάται ότι περίπου 15.000 άνθρωποι ήρθαν να ακούσουν τη λειτουργία στο εσωτερικό της βασιλικής, ενώ άλλα 200.000 ήταν έξω , με 5.000 αστυνομικούς και στρατιώτες για παροχή ασφάλειας.
 
           «Έφτασα νωρίς για να είναι είμαι  σίγουρος ότι θα  πάρω μια θέση και θα μείνω όσο χρειάζεται για να δω τον Πάπα», είπε ο 62-χρονος- Tereza Souza, ο οποίος ταξίδεψε από το κράτος του Minas Gerais.
 
             «Είναι πολύ σημαντικό για μένα να τον δω, είναι τόσο καλός άνθρωπος, πολύ απλά, ένας άγιος", πρόσθεσε.              http://www.hurriyetdailynews.com/pope-celebrating-first-public-mass-in-brazil.aspx?pageID=238&nID=51348&NewsCatID=393     ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΧΟΥΡΙΕΤ:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου