Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Το Άγιον Όρος σχεδόν αφύλακτο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Ελλιπής χαρακτηρίζεται πλέον η ασφάλεια στο Άγιο Όρος λόγω των μεγάλων ελλείψεων της περιοχής σε προσωπικό και αστυνομικά οχήματα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του agelioforos.gr, σε ένα αστυνομικό τμήμα και εννιά αστυνομικούς σταθμούς, αντιστοιχούν τρία οχήματα, τα οποία με δυσκολία προσπαθούν να εξυπηρετήσουν όλη τη χερσόνησο.


Συγκεκριμένα κάθε αστυνομικός σταθμός έχει στην ευθύνη του τουλάχιστον δύο Μονές, Σκήτες και Κελιά, ενώ το μόνιμο προσωπικό σε όλο τον νομό έχει μειωθεί στα 475 άτομα, δηλαδή 110 λιγότερα από τα προβλεπόμενα τα οποία θα έπρεπε να είναι 585.

Αποτέλεσμα αυτών των σημαντικών ελλείψεων, που δημιουργήθηκαν από την οικονομική κρίση που πλήττει την κοινωνία, είναι και η αύξηση των κλοπών κυρίως ταμάτων από εικόνες.

Έχουν αναφερθεί και μικροσυμπλοκές μεταξύ αλλοδαπών που εργάζονται στην περιοχή.

Παρ όλο που οι Μονές διαθέτουν υπερσύγχρονα συστήματα συναγερμού, και σκευοφυλάκια, όπου φυλάσσονται τα τεράστιας αξίας κειμήλια, οι μοναχοί δε κρύβουν την ανησυχία τους για την ασφάλεια των Μονών και επισημαίνουν πως έχουν ζητήσει αρκετές φορές βοήθεια από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.             http://www.dogma.gr/default.php?pname=Article&art_id=2945&catid=15

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου