Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Το Ισραήλ ισχυρίζεται μια κοινή εκτόξευση πυραύλων με τις ΗΠΑ στην Μεσόγειο για «την πρακτική στόχων».

Το Ισραήλ λέει ότι πραγματοποίησε μια "κοινή"με τις  ΗΠΑ εκτόξευση πυραύλου στη Μεσόγειο, έχοντας νωρίτερα δηλώσει άγνοια. Τα Ρωσικά ραντάρ εντόπισαν δύο βαλλιστικές  ρουκέτες στην περιοχή την Τρίτη, προκαλώντας εκτεταμένη απορία για το ποιος ήταν πίσω από την εκτόξευσή τους.
           Ένας εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού επιβεβαίωσε ότι η εκτόξευση ενός πυραύλου είχε πραγματοποιηθεί στις 9:15 π.μ. τοπική ώρα (6:15 GMT), προσθέτοντας ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ στην περιοχή της Μεσογείου είχαν δώσει προειδοποίηση για την άσκηση..

          Ένα μαχητικό αεροσκάφος ξεκίνησε ένα Ankor τύπου ("Sparrow") πύραυλο ως μέρος της άσκησης για να δοκιμάσει το ισραηλινό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας. Ωστόσο, νωρίτερα, όταν η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι είχε εντοπίσει τα "δύο βαλλιστικά αντικείμενα» στην περιοχή, το Ισραήλ επέμεινε ότι δεν είχε "πληροφορία σχετικά με το θέμα αυτό ακόμα."

           Παρά το ότι το Ισραήλ ισχυρίστηκε μια εκ «κοινού ΗΠΑ" εκτόξευση πυραύλου, ο Αμερικανός αρχηγός του  Ναυτικού υποστήριξε ότι δεν υπήρχαν πύραυλοι που να ξεκίνησαν από τις αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή.

          "Δεν εκτοξεύτηκαν πύραυλοι από αμερικανικά πλοία στη Μεσόγειο", δήλωσε ο εκπρόσωπος, ο οποίος δεν έκανε κανένα περαιτέρω σχόλιο επί του θέματος.

          Άλλα μέλη της διεθνούς κοινότητας έσπευσαν να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους ,με τη Γαλλία,το  Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία να αρνούνται οποιαδήποτε γνώση για δοκιμαστική εκτόξευση. Το ΝΑΤΟ δήλωσε ότι ερευνά το περιστατικό.
           Το Πεντάγωνο αργότερα παραδέχθηκε ότι η ισραηλινή πυραυλική δοκιμή στη Μεσόγειο διεξήχθη "με την τεχνική υποστήριξη του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ."

           Η δοκιμή ήταν επίσης «προσχεδιασμένη», σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας,είπε ο  εκπρόσωπος Γιώργος Μικρής στο Ρωσικό  πρακτορείο Itar-Tass.

           Το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι οι  ΗΠΑ  έλαβαν μέρος σε μια «επιτυχημένη δοκιμή πτήσης της νέας έκδοσης του πυραύλου στόχου Sparrow" σε μια δήλωση e-mail στο RT αραβικά.
          "Πυραύλοι του Οργανισμού Άμυνας του Ισραήλ και οι Αμερικανοί αξιωματούχοι Agency Missile Defense διεξήγαγαν τη δοκιμή πτήσης. Ο κύριος ανάδοχος για την ένταξη και την ανάπτυξη του Sparrow είναι η Rafael και ο κύριος ανάδοχος του οπλικού συστήματος  Arrow είναι το MLM του Ισραήλ Η Aerospace Industries (IAI), σε συνδυασμό με την Boeing, "εξήγησε η δήλωση εξήγησε.
           
            Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αρχικά ανέφερε ότι «δύο βαλλιστικά αντικείμενα" συνελήφθησαν στο ραντάρ στην κεντρική Μεσόγειο και κινούνταν προς την Ανατολή. Αργότερα, επικαλούμενο πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας στο εσωτερικό της συριακής κυβέρνησης, το RIA Novosti ανέφερε ότι οι πύραυλοι είχαν πέσει στη θάλασσα.

           Εν τω μεταξύ, το σύστημα αντιπυραυλικής  ανίχνευσης της Συρίας  δεν είδε καμία προσγείωση από ρουκέτες στο έδαφος της Συρίας, είπε μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας του Λιβάνου στο κανάλι al-Manar TV.

                                                         Φιλοδώρημα στην ισορροπία;
                       Οι εντάσεις είναι υψηλές στην περιοχή της Μεσογείου καθώς οι παγκόσμιες δυνάμεις θα συζητήσουν πιθανή στρατιωτική επέμβαση στη Συρία ,μετά την αναφερόμενη χρήση χημικών όπλων σε ένα προάστιο της  Δαμασκού στις 21 Αυγούστου.           http://rt.com/news/ballistic-launch-eastern-mediterranean-343/   ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ RUSSIA TODAY:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου