Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ.

Σύγχυση προκλήθηκε στην Ιεραρχία από την αναφορά του Αρχιεπισκόπου στην απόκτηση τηλεοπτικής άδειας πανελλαδικής εμβέλειας κατά την εισηγητική του ομιλία την Τρίτη.

«Αποκτήσαμε τον τηλεοπτικό δίαυλο 4Ε και, μαζί με το ραδιόφωνο της Εκκλησίας μας, καταφέραμε να προχωρήσουμε στην απόκτηση πανελλαδικού σήματος και για τους δύο φορείς. Αποφασίσαμε να αναλάβει την όλη διαχείριση η Αποστολική Διακονία, ως ο κατ’ εξοχήν ιεραποστολικός οργανισμός της Εκκλησίας μας, επιφορτισμένος με την προβολή του λόγου του Θεού προς τους εγγύς και τους μακράν. Έχουμε κι εδώ πολλή δουλειά» είχε πει ο Αρχιεπίσκοπος στην ομιλία του.

Χθες, ορισμένοι Μητροπολίτες επανήλθαν στο θέμα ζητώντας διευκρινήσεις.

Ο Αρχιεπίσκοπος τους ενημέρωσε την Σύνοδο πως η πανελλαδική άδεια δεν έχει δοθεί ακόμη από το κράτος και συμπλήρωσε πως η υπόθεση της συνεργασίας της Εκκλησίας με την θρησκευτική οργάνωση που ελέγχει τον τηλεοπτικό σταθμό 4 Ε βρίσκεται ακόμη σε επίπεδο διατυπώσεων.

Αυτό στο οποίο κατέληξαν χθες οι Μητροπολίτες είναι να συνεχιστεί η διαδικασία όπως έχει δρομολογηθεί τους τελευταίους μήνες αλλά την τελική έγκριση να την δώσει η Ιεραρχία σε επόμενη συνεδρίαση της.


Όπως είχε αποκαλύψει το dogma.gr από τον προηγούμενο Απρίλιο η Εκκλησία της Ελλάδος, δεν θα δημιουργήσει δικό της τηλεοπτικό σταθμό αλλά θα συνεργαστεί με τον 4Ε που ανήκει στην χριστιανική αδελφότητα της «Αγιας Λυδίας» στη Βόρεια Ελλάδα.

Η παραπάνω αδελφότητα θα δώσει στην Εκκλησία το 3% των μετοχών του σταθμού, και η Εκκλησία θα λάβει δικαιώματα προγράμματος διάρκειας τριών ωρών καθημερινά.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή ο συγκεκριμένος σταθμός είναι πως η άδεια του είναι τοπικής εμβέλειας.

Όπως φαίνεται αυτό το πρόβλημα θα ξεπεραστεί με την παραχώρηση από πλευράς Εκκλησίας της άδειας πανελλαδικής εμβέλειας που είχε εξασφαλίσει από παλαιότερες επαφές που είχαν γίνει με το κράτος επί Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.

Άγνωστο παραμένει ακόμη εάν ο σταθμός θα κρατήσει το όνομα του ή αν θα υπάρξει νέα ονομασία που να τον συνδέει άμεσα με την Εκκλησία της Ελλάδος.

Όσο για την Αποστολική Διακονία την οποία ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος στην ομιλία του, αυτή θα αναλάβει τη διαδικασία μόνο για το τηλεοπτικό πρόγραμμα και όχι το ραδιοφωνικό. Τα του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας μένουν ως έχουν.                http://www.dogma.gr/default.php?pname=Article&art_id=4028&catid=3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου