Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Αυτός έκλεψε τη δεξιά χείρα του Αγίου Πολυκάρπου.

του Κώστα Ζαφειρίου
 
Αλβανός σεσημασμένος για ληστείες είναι ο αρχαιοκάπηλος που βεβήλωσε το μοναστήρι της Αμπελακιώτισας τον περασμένο Μάρτιο στην ορεινή Ναυπακτία και έκλεψε τμήμα του λειψάνου του Αγίου Πολυκάρπου. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως στο μοναστήρι βρέθηκε δακτυλικό αποτύπωμα και γενετικό υλικό του ιερόσυλου δράστη. Επίσης έχουν καταγραφεί και τηλεφωνικές κλήσεις από το κινητό του τη νύχτα της κλοπής στην περιοχή, οι οποίες προέκυψαν μετά από άρση απορρήτου που ζήτησαν οι αρχές.

Η ανεύρεση της δεξιάς χείρας του Αγίου Πολυκάρπου αποτελεί άμεση προτεραιότητα για την αστυνομία, καθώς υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον από εκκλησιαστικούς κύκλους. Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου κκ Ιερόθεο για την πορεία των ερευνών.
Το λείψανο της δεξιάς χειρός του Αγίου Πολυκάρπου κοσμούσε τα τελευταία 500 χρόνια στην ιερά μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αμπελακιώτισσα της Ορεινής Ναυπακτίας όπου έφταναν οι πιστοί για να λάβουν την ευλογία του, ενώ θεωρείται και θαυματουργό.           http://www.ierovima.gr/pages/article.aspx?id=5023 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου