Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Άνθιμος: ''Ολο το κράτος μας είναι υπο διάλυση, υπο κατάρρευση''


anthimos
''Ολο το κράτος μας είναι υπο διάλυση, υπο κατάρρευση. Κι αν μας δοθεί μια ανάσα ζωής θα είναι για ένα εξάμηνο ακόμη, όσο θα διαρκεί η ελληνική προεδρία'' δήλωσε σε ραδιοφωνική του παρέμβαση ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος στο maximum 9.36 και συμπλήρωσε "κινδυνεύουμε να επαναστατήσει η κοινωνία και με το δίκιο της"

Επισήμανε πως οι Έλληνες ψηφοφόροι είναι έτοιμοι να ψηφίσουν κατά κάποιων κομμάτων. "Δε μας έχει δοθεί μια ιδεολογία για να ψηφίσουμε υπερ κάποιου κόμματος" είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τον πολιτκό κόσμο σχολίασε καυστικά: "Δεν πιστεύουμε πια αυτά που μας λένε τα κόμματα. Δε μας λένε και τίποτα"

Κατέκρινε και την πρακτική κάποιων ψηφοφόρων: "Θέλουμε να εκδικηθούμε όταν έρθει η ώρα να ψηφίσουμε, αλλα΄αυτό δεν είναι υγιές, δεν είναι σωστό"


Συνέχισε δε λέγοντας πως δεν υπάρχει σχέδιο να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κρίση σοβαρά. 'Μπαίνουμε σε μια περιπέτεια, μπαίνουμε  και να αφήσουν αυτά πoυ λένε ότι βγαίνουμε, και δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει" τόνισε.

Αναρωτήθηκε μάλιστα αν η παρούσα κρίση θα φέρει πολιτειακή ανατροπή και είπε πως δεν μπορεί να επικοινωνήσει με κανένα υπουργείο!

"Αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι να πάρουμε ξεχωριστά μέτρα για τον τόπο το δικό μας, το διαμέρισμα το δικό μας" είπε και αναφέρθηκε στο συνέδριο που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα για τη συνθήκη της Λωζάνης και αναρωτήθηκε αν η συνθήκη "ίσχυσε ποτέ..;"...

"Δε θα επιτρέψουμε να παίξουν κάποιοι μπιλιάρδο στην πλάτη μας" σχολίασε με νόημα για τη Θράκη ενώ τόνισε πως και η μειονότητα άρχισε να αφυπνίζεται.

Ζήτησε εθνική πολιτική για τη Θράκη, έκανε λόγο για τους πλειστηριασμούς, λέγοντας πως το σπίτι του Έλληνα, το κεραμίδι πάνω από το κέφάλι του κι όταν έρθει το κράτος ή η τράπεζα να του το πάρει τότε ο Έλληνας θα πάρει το τουφέκι!

Για τη μισθοδοσία του κλήρου ο κ. Άνθιμος επισήμανε πως οι ξένοι είχαν μπροστά τους  το μοτίβο των ρωμαιοκαθολικών και προτεσταντικών μοναχικών ταγμάτων αλλά η κυβέρνηση τους έδωσε να καταλάβουν πως εδώ ο κλήρος είναι αλλιώς. "Το κατάλαβαν δεν το κατάλαβαν, δεν ξέρω. Πάντως σταμάτησαν την κουβέντα" είπε.

Έκλεισε λέγοντας πως οι Έλληνες "θα μείνουμε στην ιστορία για το πως αντέξαμε αυτό το πρόγραμμα".

"Εγώ δε λέω αυτά που λένε κάποια κόμματα ανεύθυνα να βγούμε από το μνημόνιο. Δεν μπορούμε να βγούμε από το μνημόνιο. Αλλά να κάνουμε όρους μνημονιακούς τόσους όσους αντέχει ο λαός μας" κατέληξε...
http://www.radiomax.gr/index.php/2012-11-14-08-18-51/4993-2013-11-28-10-01-12.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου