Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ: Η ΜΑΦΙΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ.

.Το ''ξεκαθάρισμα'' του Ποντίφικα φαίνεται να έχει ενοχλήσει...

Οι δηλώσεις του περί ξεκαθαρίσματος του οργανωμένου εγκλήματος έχουν ενοχλήσει. Σε τέτοιο σημείο, που πλέον απειλείται η ζωή του Πάπα Φραγκίσκου. Γιατί όπως δήλωσε Εισαγγελέας της Καλαβρίας, σχεδιάζεται η δολοφονία του Ποντίφικα.

Από τον Απρίλιο, όταν ο Πάπας Φραγκίσκος ανέλαβε τα ηνία της Ρωμαιοκαθολική εκκλησίας, έχει μιλήσει αρκετές φορές κατά της διαφθοράς και έχει αναλύσει τα σχέδιά του να «καθαρίσει» την τράπεζα του Βατικανού, που είχε γίνει κέντρο για ξέπλυμα χρήματος. Αλλωστε, σχεδόν αμέσως «αποκεφάλισε» τον πρόεδρό της, Γκότι Τεντέστσι και ανάγκασε το νο2 της τράπεζας, τον Καρδινάλιο Μπερτόνε, να αποσυρθεί. Σαν να μην έφτανε αυτό, σε ένα από τα πρώτα κηρύγματά του ο Ποντίφικας καταφέρθηκε ενάντια στη μαφία.


Ολα αυτά προκαλούν νευρικότητα στη μαφία της Καλαβρίας, σύμφωνα με τα όσα είπε ο εισαγγελέας της περιοχής, Νίκολα Γκρατέρι. «Οσοι έως τώρα επωφελούνταν από τον πλούτο και τη δύναμη της εκκλησίας, έχουν ενοχληθεί. Αν συνεχίσει, τότε τα αφεντικά της μαφίας δεν θα διστάσουν να τον σκοτώσουν», δήλωσε στην εφημερίδα Il Fatto Quotidiano, αναφερόμενος στη Ντραγκέτα.

Βέβαια, όπως πρόσθεσε ο εισαγγελέας, ένα τέτοιο χτύπημα ίσως να μην είναι δυνατό με τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που υπάρχουν στο Βατικανό. «Δεν ξέρω αν θα μπορέσουν να κάνουν κάτι, αλλά σίγουρα το σκέφτονται. Είναι επικίνδυνες αυτές οι εποχές για τον Πάπα Φραγκίσκο», πρόσθεσε.

Τα τελευταία χρόνια η Ντρανγκέτα, με βάση την Καλαβρία, έχει γίνει η ισχυρότερη, πλουσιότερη και πιο επικίνδυνη από τις τρεις βασικές εγκληματικές οργανώσεις της Ιταλίας. Ειδικεύεται στο λαθρεμπόριο κοκαΐνης και ελέγχει το 80% της ευρωπαϊκής αγοράς. Εχουν ισχυρούς δεσμούς με τρομοκρατικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο, αλλά και με το καρτέλ ναρκωτικών της νότιας Αμερικής.                    http://beta.parapolitika.gr/parapolitikablog/%CE%BA%CE%BF%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82/%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%B1%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%87%CE%B5%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1-%CF%86%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%85

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου