Τρίτη 15 Απριλίου 2014

3ος Παγκόσμιος πόλεμος- Ενημέρωση: 4 νεκροί, 2 τραυματίες καθώς ο Ουκρανικός στρατός εξαπέλυσε αεροπορική καταιγίδα εναντίον των Ρωσόφωνων (βίντεο). Η πρώτη αντίδραση Πούτιν στον ΟΗΕ.Οι ΗΠΑ προσφέρουν υποστήριξη για τη δράση της Ουκρανίας κατά των αυτονομιστών.Tι γράφει το 8ο κεφάλαιο του Αγαθάγγελου.

Τα Ουκρανικά στρατεύματα κατέλαβαν ένα αεροδρόμιο στην ανατολική πόλη της Kramatorsk, δήλωσαν αντικυβερνητικοί διαδηλωτές. Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν, πρόσθεσαν οι ακτιβιστές . Ταυτόχρονα στο Slavyansk γίνεται επιδρομή από τον ουκρανικό στρατό. Yandex Maps
Την ίδια στιγμή, στην ανατολική πόλη του Slavyansk γίνεται επιδρομή από τηα ουκρανικά στρατεύματα, δήλωσε ο επικεφαλής της πολιτοφυλακής του λαού Donbass, Σεργκέι Tsyplakov, στη RIA Novosti.




"Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια μεγάλη επίθεση στο Slavyansk, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού  εισέρχονται στην πόλη ... υπάρχουν πολλά στρατεύματα. Οι άνδρες ετοιμάζονται να

 υπερασπιστούν [την πόλη], " είπε.Αυτό είναι χωρίς αμφιβολία, πρόκειται  πραγματικά για μεγάλες εντάσεις. Αυτό είναι τεράστιο. Κρατήστε ένα μάτι για τα πάντα, από αυτή τη στιγμή. Αυτό θα μπορούσε να είναι η σπίθα που πυροδοτεί τον πόλεμο. Μείνετε συντονισμένοι ...17:02 GMT:
Κανένας ουκρανιός στρατιώτης δεν τραυματίστηκε ή σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης στο αεροδρόμιο Kramatorsk, είπε μια πηγή από το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας  στο Interfax-Ουκρανίας. Η πηγή δεν μπορούσε να παράσχει λεπτομερή στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των θυμάτων από τις τάξεις των αντικυβερνητικών ακτιβιστών.
Σύμφωνα με το υπουργείο και πηγές που επικαλείται το RIA Novosti, οι διαδρομές μέσα και έξω από Kramatorsk  ελέγχονται από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Ωστόσο, περίπου 100 αντικυβερνητικοί διαδηλωτές εξακολουθούν να κατέχουν οδοφράγματα μέσα στην πόλη.
Το ITAR-TASS αναφέρει από Ουκρανικές στρατιωτικές πηγές  ότι η κατάσταση στην πόλη είναι «ήρεμη» και ότι η Εθνική Φρουρά και τα στρατεύματα που είναι πιστά στο Κίεβο που δραστηριοποιούνται εκεί.entiment is high.


16:40 GMT:
Οι ουκρανοί στρατιώτες και αντικυβερνητικοί ακτιβιστές έχουν αρχίσει διαπραγματεύσεις στο αεροδρόμιο Kramatorsk, που νωρίτερα εισέβαλαν και καταλήφθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις, αναφέρει το RIA Novosti.

16:28 GMT:
Η Μόσχα ανησυχεί σοβαρά για τις εκθέσεις των ανθρώπων που σκοτώνονται στη στρατιωτική επιχείρηση που ξεκίνησε από το Κίεβο στην ανατολική Ουκρανία,είπε ο  επίτροπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Konstantin Dolgov, στο RIA Novosti.Ο Πούτιν δήλωσε στον Μπαν Κι-μουν ότι η Μόσχα αναμένει την καταδίκη του ΟΗΕ για τη στρατιωτική επιχείρηση του Κίεβου..MOSKVA, 15 Απριλίου. / ITAR-TASS /. Η ανησυχία για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγονται από τις αρχές του Κιέβου στα νοτιο-ανατολικά της Ουκρανίας, εξέφρασε σε τηλεφωνική συνομιλία με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν-Κι-Μουν, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου. 
"Συζήτησε τις εξελίξεις της κρίσης στην Ουκρανία, που απότομα επιδεινώθηκε από τις αρχές του Κιέβου,που ξεκίνησαν στρατιωτικές επιχειρήσεις στο νότιο-ανατολικό τμήμα της χώρας», - δήλωσε στον Τύπο-υπηρεσία.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ειδικότερα, τόνισε ότι η ρωσική πλευρά αναμένει από τα Ηνωμένα Έθνη και τη διεθνή κοινότητα μια σαφή καταδίκη των αντισυνταγματικών ενεργειών.17:21 GMT:
Ο επικεφαλής του ΟΗΕ ζήτησε από όλες τις πλευρές στην ουκρανική κρίση να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκλιμάκωση της έντασης στη χώρα.
«Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών είναι εξαιρετικά ανήσυχος για την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία. Κάλεσε τα μέρη να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να εκτονώσουν την ένταση και να αποφύγουν περαιτέρω βία ", δήλωσε ένας εκπρόσωπος του ΟΗΕ.Anti-government activist guards a barricade outside the regional police building in the eastern Ukrainian city of Slavyansk on April 15, 2014. (AFP Photo / Genya Savilov)
17:07 GMT:
Η κατάσταση στην ανατολική ουκρανική πόλη του Slavyansk είναι ήρεμη, λέει ο ανταποκριτής  στο Ισπανικό RT , Francisco Guaita. Σύμφωνα με τον Guaita, το περιφερειακό κτίριο διοίκησης και το τοπικό αστυνομικό τμήμα είναι ακόμα υπό τον έλεγχο των αντικυβερνητικών ακτιβιστών και δεν υπάρχει ουκρανικός στρατός μέσα στην πόλη.View image on Twitter
Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Slavyansk "θέλουν να καταστήσουν σαφές ότι θέλουν ένα δημοψήφισμα, δεν πρόκειται να αποχωρήσουμε από εδώ ... και θέλουν περισσότερο την κυριαρχία," είπε ο Guaita .
 http://rt.com/news/kramatorsk-ukraine-attack-army-664/         http://beforeitsnews.com/alternative/2014/04/ww3-update-4-killed-2-wounded-as-ukraine-army-storms-russian-held-airfield-video-2938550.html  http://itar-tass.com/mezhdunarodnaya-panorama/1123944 ΑΠΟ ΤΑ RUSSIA TODAY-BEFORE IT'S NEWS-RIA NOVOSTI-ITAR TASS-PRAVDA:Corfiatiko.blogspot.com.    Οι ΗΠΑ προσφέρουν υποστήριξη για τη δράση της Ουκρανίας κατά των αυτονομιστών.
Διοίκηση ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ-Η κυβέρνηση του Ομπάμα εξέφρασε τη στήριξή της την Τρίτη, για τις δράσεις από τις ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις ,ώστε να ξεριζώσουν τους ένοπλους αυτονομιστές  από τα κυβερνητικά κτίρια σε όλη τη χώρα( ανατολικά), λέγοντας ότι η απάντηση του Κιέβου μέχρι στιγμής έχει «μετρηθεί», αλλά ότι η φιλορωσική αναταραχή έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της κυβέρνησης σαν  αστήρικτη.
Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι επανέλαβαν ότι δεν έχουν σχέδια να παράσχουν στην Ουκρανία  θανατηφόρα στρατιωτική βοήθεια. http://online.wsj.com/news/articles/SB10001424052702303887804579503753781981032?mod=WSJ_LatestHeadlines&mg=reno64-wsj&url=http%3A%2F%2Fonline.wsj.com%2Farticle%2FSB10001424052702303887804579503753781981032.html%3Fmod%3DWSJ_LatestHeadlines  ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ WALL STREET JOURNAL:Corfiatiko.blogspot.com.ΕικόναΚαι μία λεπτομέρεια.Μετά την Κριμαία(χερσόνησο)εκεί που διαδραματίζονται τώρα τα γεγγονότα στο Ντόνετσκ,στο αεροδρόμιο Kramatorsk είναι πάνω στην Μαιώτιδα λίμνη.(Αζοφική Θάλασσα).Και οι δύο περιοχές αναφέρονται στο 8ο Κεφάλαιο του Αγαθάγγελου.Εικόνα Η Θάλασσα Αζόφ ή Αζοφική είναι η «Μαιώτιδα λίμνη» των αρχαίων Ελλήνων, η «Τερεμίνθα» των Σκυθών, η «Palus Maeotis» των Λατίνων, η «Μπαχρ Αζάκ» των Τούρκων, η «Ντελήκ Νταντζίκ» των Τατάρων, η «Σουράζησε Μόρε» των Ρώσων. Το όνομά της οφείλεται στην άλλοτε κραταιά πόλη Αζόφ.H προφητεία γράφει<<Επί τε την χερσόνησον (σ.σ.: χερσόνησος της Κριμαίας) έξεις νίκην και διαβείσα την Ματαιώτιδα λίμνη καταθραύσεις την Ταυρικήν (σ.σ.: πάλι η Κριμαία) και τα πέριξ μέρη των Σκυθών».
>>Σημειώνουμε ότι η αρχαία Σκυθία είναι η τωρινή Ουκρανία και οι δυτικοί Ουκρανοί είναι απόγονοι των Σκυθών ως μείξη Χαζάρων και Γερμανών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου