Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Η Αίγυπτος με μία«πρώιμη εικόνα του Ιησού« ξεθάβει ένα μυστηριώδη υπόγειο τάφο.

 ΣΧΟΛΙΟ:Οι επιστήμονες και οι αρχαιολόγοι όλο κάτι ψάχνουν για τον Χριστό,αυτή τη φόρα Ισπανοί αρχαιολόγοι βρήκαν εικόνα που μπορεί να αποδοθεί στον Χριστό σε περιοχή των Κοπτών στην Αίγυπτο.Ο Τάφος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού βρίσκεται στην Ιερουσαλήμ και αν αποκωδικοποιήσουν σωστά τα αιγυπτιακά ιερογλυφικά δεν νομίζω ότι θα βρεθούν μπροστά σε κάτι που θα ανήκει στο Χριστό.                Η εικόνα του έχει επαναληφθεί αμέτρητες φορές σε εκκλησίες και έργα τέχνης, αλλά μια ομάδα ισπανών αρχαιολόγων πιστεύουν ότι έχουν βρει μία από τις πρώτες εικόνες του Ιησού. 
Μια μυστηριώδης υπόγεια αίθουσα που χρονολογείται από τον έκτο και έβδομο αιώνα μ.Χ. κατέχει μια εικόνα ενός νεαρού άνδρα με σγουρά μαλλιά, ο οποίος φαίνεται να δίνει μια ευλογία, μεταξύ άλλων,στην Κοπτική εικόνα. article-2616055-1D73E03900000578-336_634x855



Οι εμπειρογνώμονες της  Καταλονίας  που ανακάλυψαν την τοποθεσία στην αρχαία αιγυπτιακή πόλη του Oxyrhynchus νομίζουν ότι ήταν η τελευταία κατοικία για έναν συγγραφέα και έναν αριθμό ιερέων. 
Το εύρημα προανήγγειλε ως «εξαιρετικό» ο Josep Padró, ο οποίος ηγείται της έκθεσης και είπε ότι η εικόνα συνοδεύει τα σύμβολα και τις εικόνες των φυτών που πιστεύεται ότι χρονολογούνται από την Κοπτική περίοδο των πρώτων χριστιανών. 
Ο Δρ Padró, Ομότιμος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, δήλωσε στην εφημερίδα¨" La Vanguardia " ότι το ποσοστό αυτό είναι ότι από 'ένα νεαρό άνδρα με σγουρά μαλλιά, ντυμένος με κοντό χιτώνα και με το χέρι του, έθεσε σαν να δίνει μια ευλογία. 
«Θα μπορούσαμε να κάνουμε με μια πολύ πρώιμη εικόνα του Ιησού Χριστού." 
Οι αρχαιολόγοι εργάζονται τώρα για να μεταφράσουν τις επιγραφές που περιβάλλουν την εικόνα στη ζωγραφική, στον τοίχο του ορθογώνιου κρύπτη, σε μια προσπάθεια να εξακριβωθεί η ταυτότητα του άνδρα.     http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2616055/Egypt-dig-unearths-early-image-Jesus-mysterious-underground-tomb.html?printingPage=true  ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ DAILY MAIL:Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου