Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Πάπας Φραγκίσκος: «Προσευχηθείτε υπέρ της αποστολής μου».

ΣΧΟΛΙΟ:Άραγε ποιά είναι η αποστολή του Πάπα;Tι πραγματικά συμβαίνει με την υγεία του; Ισως μερικές από αυτές τις απαντήσεις να βρίσκονται στα λεγόμενα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.«Προσευχηθείτε για μένα, υπέρ της αποστολής μου» ζήτησε από τους πιστούς ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος συναντήθηκε με επίσημη αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, επ΄ευκαιρία της γιορτής των Αγίων Πέτρου και Παύλου, πολιούχων της Ρώμης.

Πάπας Φραγκίσκος: «Προσευχηθείτε υπέρ της αποστολής μου»

 Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης Ζηζιούλας, ο οποίος συμπροεδρεύει της μεικτής διεθνούς επιτροπής για τον θεολογικό διάλογο Καθολικών και Ορθοδόξων.

 «Έχουμε όλοι ανάγκη να είμαστε ανοικτοί προς την δράση του Αγίου Πνεύματος» δήλωσε ο Ποντίφικας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, υπενθυμίζοντας ότι προκάτοχοί του, ο Ιωάννης Παύλος ο Β' και ο πάπας Βενέδικτος, συνέβαλαν σημαντικά στην πορεία προς την ένωση των χριστιανών.

 Ο Ποντίφικας, την περασμένη Παρασκευή είχε ακυρώσει προγραμματισμένη επίσκεψη σε καθολικό νοσοκομείο της Ρώμης, λόγω υπερβολικής κόπωσης.

 Ο ίδιος ο εκπρόσωπος του Βατικανού, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, ανέφερε ότι η αιτία ήταν μια «ελαφρά αδιαθεσία», η οποία οφειλόταν στις αδιάκοπες υποχρεώσεις του πάπα Φραγκίσκου.

 Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης- παρά το ότι αναφέρουν ότι πηγές του Βατικανού υπογραμμίζουν ότι δεν συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι ανησυχίας- προσθέτουν ότι ο πάπας, κατά τις χθεσινές του συναντήσεις, μιλούσε με ιδιαίτερα χαμηλή φωνή, ενώ τον ταλαιπωρούσε και ένας επίμονος βήχας.

 Ο αργεντινός Ποντίφικας είναι 76 χρόνων και, ως γνωστόν, όταν ήταν είκοσι ενός ετών υποβλήθηκε σε επέμβαση για την αφαίρεση μέρους του δεξιού πνεύμονα. Τον ερχόμενο μήνα είναι πιθανό να μειώσει τις επισκέψεις, με ένα πιο ξεκούραστο πρόγραμμα, για να μπορέσει να ανακτήσει πλήρως τις δυνάμεις του.      http://www.tanea.gr/news/world/article/5136225/papas-fragkiskos-proseyxhtheite-yper-ths-apostolhs-moy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου