Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Μαύρα σύννεφα για την Εκκλησία από την υπουργοποίηση Λοβέρδου.

Του Μάνου Χατζηγιάννη
Τους...καρπούς της “Ελιάς” μάζεψε ο Ανδρέας Λοβέρδος και βρέθηκε πάλι ουρανοκατέβατος στον κυβερνητικό σχηματισμό. Το γελοίον του πράγματος είναι πως καλείται να εφαρμόσει έναν προϋπολογισμό(αυτόν του 2014), το οποίο ο ίδιος προ εξαμήνου καταψήφισε στη Βουλή!!!!
Από εκεί που ήταν εντελώς άφαντος, ανέβηκε στην “Ελιά” και όχι μόνο δεν τσακίστηκε αλλά ξαναστρογγυλοκάθισε σε υπουργική καρέκλα. Μετά τον ορυμαγδό αντικοινωνκών μέτρων που έλαβε ως υπουργός Εργασίας, μετά την εγχείρηση χωρίς αναισθητικό στην Υγεία, τώρα έρχεται φουριόζος να ρημάξει ό,τι απέμεινε κι από την Παιδεία, την οποία έχουν ήδη παιδέψει οι προκάτοχοί του. Και μαζί με την Παιδεία έρχεται και η σειρά της Εκκλησίας για τον άνθρωπο των ειδικών αποστολών, Ανδρέα Λοβέρδο; Μαύρα σύννεφα για την Εκκλησία από την υπουργοποίηση Λοβέρδου
Πάντως ότι ο κ. Λοβέρδος έχει...προηγούμενα με την Εκκλησία αυτό πρέπει να θεωρείται κάτι παραπάνω από δεδομένο....

Το “Αγιορείτικο βήμα” θυμίζει σήμερα μερικά από τα μέτωπα που άνοιξε με την εκκλησία ο Ανδρέας Λοβέρδος και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον όψιμο “σταυρωτή” της, που έρχεται ορεξάτος για οδυνηρή συνέχεια....

-Με τα εργασιακά και μισθολογικά εκτρώματα που επέβαλε ως υπουργός Εργασίας της κυβέρνησης Παπανδρέου ρήμαξε τις ζωές όλων των Ελλήνων και βέβαια και των ιερωμένων, οι οποίοι είδαν αίφνης τα εισοδήματά τους να περικόπτονται δραματικά.


Ο νόμος Λοβέρδου (3863/2010) είναι και αυτός που έφερε τα πανω κάτω στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων. Και επειδή τα κοινωνικά εγκλήματα Λοβέρδου έχουν...διάρκεια να υπενθυμίσουμε πως η αλλαγή αυτή ξεκινά από του χρόνου, από το 2015. Το τελικό ποσό της σύνταξης θα διαμορφώνεται από τη βασική σύνταξη και από την αναλογική σύνταξη.
Με τον ίδιο νόμο από 1/1/2011 ασφαλίζονται στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ οι νεοπροσλαμβανόμενοι στο Δημόσιο τακτικοί και μετακλητοί υπάλληλοι, οι στρατιωτικοί, οι υπάλληλοι των ΟΤΑ και οι κληρικοί.

-Καλοκαίρι του 2011 ο υπουργός Υγείας πλέον Ανδρέας Λοβέρδος είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Εκκλησίας με αφορμή τη διάταξη για την εικαζόμενη συναίνεση, σύμφωνα με την οποία καθένας θεωρείται δυνάμει δωρητής οργάνων μετά θάνατον εφόσον δεν έχει εκφράσει ρητά την αντίθεσή του προς κάτι τέτοιο.
Η...έμπνευση Λοβέρδου βασιζόταν στο ισπανικό μοντέλο για τις μεταμοσχεύσεις. Η Εκκλησία σημείωνε ότι το ισπανικό μοντέλο μεταμοσχεύσεων ενέχει τον κίνδυνο εμπορευματοποίησης των μοσχευμάτων.
-Επί υπουργίας του δημιουργήθηκε μέγιστο πρόβλημα με τα προνοιακά επιδόματα στα ιδρύματα των Μητροπόλεων. Η μη καταβολή των νοσηλείων στα ιδρύματα κόντεψε να τινάξει στον αέρα τους προϋπολογισμούς των ιδρυμάτων των Μητροπόλεων όλης της επικράτειας.
-«Η ηγεσία της Εκκλησίας αδικεί το ρόλο και τους σκοπούς της» .Η δήλωση ανήκει στον κ. Λοβέρδο και χρονολογείται στο...μακρινό 2006. Στις 04 Μαΐου εκείνου του έτους ο κ. Λοβέρδος ως συντονιστής του Τομέα Μορφωτικών Υποθέσεων της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ είχε πάρει θέση για τον «Κώδικα Ντα Βίντσι» και τις σφοδρές αντιδράσεις που είχε το έργο προκαλέσει και έλεγε:
“Με τις δηλώσεις της για τον «Κώδικα Ντα Βίντσι» και το απόκρυφο Ευαγγέλιο του Ιούδα η ηγεσία της Εκκλησίας αδικεί το ρόλο και τους σκοπούς της. Ούτε η έκδοση ενός αρχαίου χειρόγραφου, ούτε η κινηματογραφική εκδοχή ενός έτσι κι αλλιώς αμφιλεγόμενου μυθιστορήματος, αρκούν για να δικαιολογήσουν τη θέση, ότι η εκκλησία και η πίστη βρίσκονται υπό διωγμόν, θύματα μιας συνομωσίας. Η εκκλησία και οι εκπρόσωποι της έχουν βεβαίως κάθε δικαίωμα να τοποθετούνται κριτικά σε ζητήματα της επικαιρότητας. Όμως αυτού του είδους οι αντιδράσεις και το κλίμα θρησκευτικού φανατισμού που δημιουργούν, αντί να στηλιτεύουν τα φαινόμενα ή τις καταστάσεις ή τα πρόσωπα εναντίον των οποίων στρέφονται, καταλήγουν τελικά να τα διαφημίζουν. Και πάντως, δημιουργούν εντυπώσεις περί διαθέσεων μιας ιδιόμορφης κοινωνικής λογοκρισίας”
  Τα προηγούμενα παραδείγματα είναι ενδεικτικά των προθέσεων του νέου υπουργού στου οποίου το χαρτοφυλάκιό υπάγονται θέματα εκκλησίας και θρησκεύματος. Ιδίως δε στην παρούσα φάση με τόσα ζητήματα, που άπτονται του υπουργείου, να παραμένουν αναοιχτά και να έχουν προκαλέσει την αντίδραση της Εκκλησίας, όπως οι πειραματισμοί με το μάθημα των Θρησκευτικών, το τμήμα Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική του ΑΠΘ, η κατάργηση της αργίας των Τριών Ιεραρχών, η εκκλησιαστική εκπαίδευση κ.α. φίδια ζώνουν τους πιστούς και τα μαύρα σύννεφα  πληθαίνουν.....      http://www.agioritikovima.gr/arthrografia/item/34812-%CE%BC%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%B1-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%BD%CE%B5%CF%86%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BB%CE%BF%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%B4%CE%BF%CF%85

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου