Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Ρουμάνος ιερέας σταύρωσε καλόγρια και ζει κυνηγημένος.



Ο 33χρονος Daniel Corogeanu φίμωσε την αδερφή Irina Cornici και στη συνέχεια τη σταύρωσε και την άφησε χωρίς τροφή και νερό για πέντε ημέρες, σε ένα απομονωμένο μοναστήρι στη Ρουμανία. 




Η ιστορία φρίκης, αρκετές λεπτομέρειες της οποίας έρχονται τώρα στο φως, αλλά και φωτογραφίες της, έχει μεταφερθεί και στον κινηματογράφο από τον Ρουμάνο σκηνοθέτη Cristian Mungiu. Μάλιστα, το Beyond the Hills βραβεύτηκε με χρυσό φοίνικα για το σενάριο του στο Φεστιβάλ των Καννών. Πάντως, η υπόθεση δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη.

Ο ιερέας φυλακίστηκε για επτά χρόνια, το 2005, και υποσχέθηκε να χτίσει ένα μοναστήρι στη μνήμη της, όταν θα απελευθερωνόταν. Αλλά όταν έφτασε στην ανατολική κοινότητα Zapodeni, όπου ήθελε να χτίσει το μοναστήρι, οι οργισμένοι χωρικοί τον κυνήγησαν και τον… εξόρισαν, αναγκάζοντας τον να αναζητήσει καταφύγιο στο δάσος. Πλέον, ο ιερέας ζει σε μια ξύλινη καλύβα, την οποία αρνείται να εγκαταλείψει, αναφέρει η Daily Mail. 

Ο Corogeanu καταδικάστηκε σε φυλάκιση το 2005, μαζί με άλλες τέσσερις καλόγριες, οι οποίες τον βοήθησαν στον εξορκισμό και έμειναν στη φυλακή για πέντε χρόνια. Όπως υποστήριξαν, προσπαθούσαν να βοηθήσουν την αδικοχαμένη 23χρονη, ωστόσο το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι τη δολοφόνησαν.

Το έγκλημα είχε συγκλονίσει την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας, η οποία είχε υποσχεθεί να υποβάλλονται σε ψυχολογικά τεστ όσοι γίνονται… μέλη της και ιδίως όσοι καταφεύγουν στα μοναστήρια. 

Παρά το γεγονός ότι πλέον ο ιερέας έχει αποφυλακιστεί, η υπόθεση δεν έχει διαλευκανθεί. Πρόσφατα ένας από τους ιατροδικαστές που μετείχαν στη νεκροψία, ο Dan Gheorghiu, τόνισε ότι ο θάνατος της καλόγριας οφειλόταν σε υπερβολική δόση αδρεναλίνης, με τον Corogeanu να εξηγεί από την πλευρά του ότι η 23χρονη δεν πέθανε λόγω του τελετουργικού ή της… αιχμαλωσίας της.

Στη συνέχεια, αποκαλύφθηκε ότι η 23χρονη έπασχε από σχιζοφρένεια. «Τη δέσαμε γιατί χτυπούσε τον εαυτό της και θα τη βρίσκαμε νεκρή στο δωμάτιο. Παραδέχομαι ότι την έδεσα και της έβαλα μια πετσέτα στο στόμα και την αφήσαμε έτσι για πέντε ημέρες. Οι τέσσερις καλόγριες που ήταν μαζί μου, προσπάθησαν να της δώσουν φαγητό και νερό, αλλά αρνιόταν. Το μόνο που δεχόταν ήταν αγιασμό», είχε πει στο δικαστήριο ο ιερέας.             http://filoksenos.blogspot.gr/2014/07/blog-post_5526.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου