Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Το Ίλιον τίμησε τον Αγιο Φανουριο.

Συνδετικό κρίκο, ανάμεσα στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών και την Μητρόπολη Ιλίου, χαρακτήρισε στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής και προϊστάμενο του Αγίου Φανουρίου στο Ίλιον, Αρχιμανδρίτη Συμεών Βολιώτη όπου τέλεσε τον Πανηγυρικό Εσπερινό.



Ο κ. Αθηναγόρας, μίλησε με θερμά λόγια για την ενορία του Αγίου Φανουρίου της Αρχιεπισκοπής τονίζοντας την μεγάλη πνευματική ανάπτυξη της ενορίας που βρίσκεται στην Μητρόπολη του.

«Ο Άγιος Φανούριος κρύβεται πίσω από αυτό το θαύμα που βλέπουμε τα τελευταία τρία χρόνια» είπε χαρακτηριστικά, ευχόμενος στους ιερείς να συνεχίσουν αυτό το θεάρεστο έργο.

Από την μεριά του ο π. Συμεών ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ιλίου για την παρουσία του στον ναό τα τελευταία χρόνια λέγοντας ότι «Με τον ερχομό σας μας δίνετε δύναμη μέχρι την επόμενη χρονιά» ενώ τόνισε την αγάπη που του έχει η ενορία τονίζοντας «Μας έχετε κλέψει την καρδιά».

Πλήθος πιστών από νωρίς αλλά και καθ’ όλη την διάρκεια του Εσπερινού είχε γεμίσει τον προαύλιο χώρο του ναού για να διαβάσουν τις Φανουρόπιτες που αποτελεί μέρος της παραδόσεως μας.

Αύριο θα τελεστεί Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου.

ΑΓΙΟΣ ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΦΑΝΟΥΡΙΟΣhttp://www.dogma.gr/default.php?pname=Article&art_id=6589&catid=6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου