Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Ιερατικό συνέδριο στην Κέρκυρα.

Το 12ο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων την ερχόμενη Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014, με θέμα «Αιρέσεις: η ποιμαντική τους αντιμετώπιση».
Ιερατικό συνέδριο στην Κέρκυρα
Το Συνέδριο θα ξεκινήσει με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου, στο τέλος της οποίας θα τελεσθεί μνημόσυνο για του ιερείς, τους διακόνους και τους μοναχούς που διακόνησαν στην Ιερά Μητρόπολη.
Κατόπιν, θα επακολουθήσουν οι εισηγήσεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου με θέμα «Αιρέσεις: η ποιμαντική τους αντιμετώπιση», του κ. Νικολάου Μπρατσιώτη, ομότιμου Καθηγητή Θεολογηκής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «Η Παλαιά Διαθήκη στη ζωή της Εκκλησίας και οι αρνηταί της», του Πανοσιολ. Αρχιμ. Χρυσοστόμου Παπαθανασίου, Ιεροκήρυκα του Καθρεδρικού Ναού Αθηνών, κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με θέμα «Πώς κηρύττουμε στην Ορθόδοξη Εκκλησία; Πώς αντιμετωπίζουμε ζητήματα αιρέσεων και δια του θείου κηρύγματος;» και του Πανοσιολ. Αρχιμ. Σπυρίδωνα Σκορδίλη Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας με θέμα «Η γιόγκα και η ορθόδοξη παράδοση- προτάσεις ποιμαντικών χειρισμών». Κατόπιν, οι ιερείς θα συζητήσουν κατά Αρχιερατικές περιφέρειες, ενώ το απόγευμα θα εκδοθεί ψήφισμα με τα πορίσματα του Συνεδρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου