Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Λαβρόφ: H Δύση μπορεί να χρησιμοποιεί την ISIS ως πρόσχημα για να βομβαρδίσει τις Συριακές κυβερνητικές δυνάμεις!!!!

ΣΧΟΛΙΟ : To  έχουμε αναφέρει επανηλλημένα από το μπλογκ,ότι οι Δυτικοί με πρόσχημα την ISIS θα βομβαρδίσουν την Συρία.Τώρα παρόμοιες πιο αναλυτικές δηλώσεις κάνει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών ,Λαβρόφ.  Αν η Δύση βομβαρδίσει το ισλαμικό κράτος και τους μαχητές στη Συρία    χωρίς να συμβουλευθεί τη Δαμασκό, η Συμμαχία αντι-ISIS μπορεί να χρησιμοποιήσει την ευκαιρία να ξεκινήσει αεροπορικές επιδρομές ενάντια στις δυνάμεις του Προέδρου Μπασάρ Άσαντ, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
Russia's Foreign Minister Sergey Lavrov adresses to his Malian counterpart Abdoulaye Diop (not pictured) during their meeting in Moscow, September 9, 2014. (Reuters/Sergei Karpukhin)
"Υπάρχουν λόγοι υποψίας ότι οι αεροπορικές επιδρομές σε συριακό έδαφος μπορούν να στοχεύουν  όχι μόνο τις περιοχές που ελέγχονται από το ισλαμικό κράτος και τους μαχητές, αλλά τα κυβερνητικά στρατεύματα, μπορεί επίσης να επιτεθούν στα κρυφά και να αποδυναμώνουν τις θέσεις του στρατού  του Μπασάρ Άσαντ," δήλωσε ο Λαβρόφ την Τρίτη.

Μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει σε τεράστια κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, δήλωσε ο Λαβρόφ  στους δημοσιογράφους στη Μόσχα μετά από μια συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών του Μάλι.

Η Μόσχα προτρέπει τη Δύση να σεβαστεί τη διεθνή νομιμότητα και να αναλάβει τέτοιες πράξεις μόνο με την έγκριση της νόμιμης κυβέρνησης του κράτους, δήλωσε ο Λαβρόφ.

"Δεν είναι μια μεμονωμένη χώρα, πρέπει να έχει τα σχέδιά της σε τέτοια θέματα. Μπορεί να    υπάρξουν  μόνο συνδυασμένες, συλλογικές, ομόφωνες ενέργειες. Μόνο αυτό τον τρόπο θα επιτυγχάνουν αποτελέσματα είπε.
Militant Islamist fighters parade on military vehicles along the streets of Syria's Raqqa province June 30, 2014. (Reuters/Stringer)
Τα σχόλιά του ήρθε αφότου η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε σχέδια για επίθεση κατά της ομάδας         Τζιχάντ στο  ισλαμικό κράτος. Ο στρατός των ΗΠΑ έχει ξεκινήσει ήδη πάνω από 100 αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων στο Ιράκ, συμπεριλαμβανομένων μια νέα σειρά που ο στρατός είπε ότι σκότωσε ένα ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό  μαχητών, αναφέρει το AP.

Ο στρατός των ΗΠΑ ξεκινά αεροπορικές επιδρομές κοντά στο φράγμα Χαντίθα του Ιράκ

Μετά τον αποκεφαλισμό των δύο αμερικανών δημοσιογράφων,ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα   εξετάζει το ενδεχόμενο ενός στρατιωτικού πλήγματος κατά τα ισλαμικού κράτους στη Συρία. Τα σχέδια αναμένεται να ανακοινωθούν σε ομιλία του την Τετάρτη.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα εκφράσει την ετοιμότητά της να συνεργαστεί με την Ουάσιγκτον στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, δήλωσε ο Λαβρόφ. Ο Υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι,   απαντώντας, πρότεινε ότι οι ΗΠΑ, η Ρωσία και οι χώρες της περιοχής συνεργάζονται για να επεξεργαστούν "μια ισορροπία συμφερόντων έτσι ώστε  να εξαλείψει την απειλή της τρομοκρατίας,", πρόσθεσε.

"Ωστόσο, αυτό δεν είναι παρά μόνο λόγια,"  είπε ο Λαβρόφ.   http://rt.com/news/186356-lavrov-syria-bombing-west/   ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY:Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου