Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Η... μισή Ελλάδα στη σημαία της “Μεγάλης Αλβανίας” --Τραμπουκισμοί αλβανών σε Δερβιτσάνη και Χιμάρα μετά τη διακοπή του αγώνα με τη Σερβία.

Και την Ελλάδα μπλέκουν στα εξωφρενικά, όσο και εξωπραγματικά, σενάριά τους οι φανατικοί Αλβανοί εθνικιστές οι οποίοι δυναμίτισαν, το βράδυ της Τρίτης, την ποδοσφαιρική συνάντηση μεταξύ Σερβίας και Αλβανίας.



Με δεδομένες τις τεταμένες σχέσεις που έχουν ακόμα οι δύο χώρες (εξαιτίας των διαφορών τους που χρονολογούνται από τον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου) η εμφάνιση στο γήπεδο μιας σημαίας της λεγόμενης «Μεγάλης Αλβανίας» στάθηκε ικανή αφορμή για να προκληθούν πρωτοφανή έκτροπα και να αναδυθεί παράλληλα ένα μείζον πρόβλημα, αφού οι θρασύτατοι εμπνευστές του σεναρίου της “Μεγάλης Αλβανίας” δεν δίστασαν να συμπεριλάβουν στα “σύνορα” του “κράτους” που ονειρεύονται σχεδόν τη μισή Ελλάδα!



Για την ακρίβεια στην περιβόητη “σημαία” τους περιλαμβάνονται η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία και η Κέρκυρα! Το γεγονός μάλιστα πως το όλο επεισόδιο ξεκίνησε όταν η “σημαία” της “Μεγάλης Αλβανίας” εμφανίστηκε πάνω από το γήπεδο της Παρτιζάν με τη βοήθεια ενός τηλεκατευθυνόμενου αεροπλάνου, επιβεβαιώνει πως επρόκειτο για ένα οργανωμένο σχέδιο από την πλευρά των Αλβανών εθνικιστών, με στόχο να προκληθεί ένταση και να πάρει έκταση το θέμα, για την προβολή των σκοπών τους.

Ακόμα πιο σημαντικό είναι το γεγονός πως η σερβική αστυνομία συνέλαβε ως υποκινητή των επεισοδίων τον Ολσι Ράμα, αδερφού του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα, επιτείνει την ανησυχία για προσχεδιασμένα επεισόδια και τον προβληματισμό για τους σκοπούς των Αλβανών εθνικιστών που είχαν να “φανούν” δημόσια από τα τέλη του 2013, όταν ο φιλόσοφος Kότσο Ντανάι, φερόμενος ως επικεφαλής του σχεδίου “Φυσική Αλβανία”, είχε παραχωρήσει συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung για να ανακοινώσει την έναρξη μιας καμπάνιας συλλογής υπογραφών από τους διασκορπισμένους σε πολλά βαλκανικά κράτη Αλβανούς με στόχο τη δημιουργία ενός ενιαίου κράτους... Στη σύλληψη του Ολσι Ράμα, αδερφού του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα, προχώρησε η σερβική αστυνομία, καθώς τον θεωρεί υπεύθυνο για τα απίστευτα επεισόδια που ξέσπασαν μεταξύ Σερβίας και Αλβανίας στο γήπεδο της Παρτιζάν στο Βελιγράδι.



Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση της Σερβίας, η αστυνομία έχει βάσιμες υποψίες ότι ο Ολσι Ράμα προκάλεσε το επεισόδιο. Σημειώνεται ότι ο αγώνας μεταξύ Σερβίας και Αλβανίας διεκόπη στο 41ο λεπτό όταν πάνω από τον αγωνιστικό χώρο πέταξε ένα αεροπλανάκι πάνω από το γήπεδο, φέροντας πάνω του σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας», που περιελάμβανε ακόμα και την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και την Κέρκυρα!





Ο διαιτητής διέκοψε αμέσως τον αγώνα περιμένοντας να πέσει το ιπτάμενο αντικείμενο από το οποίο κρεμόταν λάβαρο στο οποίο απεικονίζονταν ο χάρτης της μεγάλης Αλβανίας.

Μετά από μερικά λεπτά και ενώ άρχισε να πέφτει το τηλεκατευθυνόμενο αεροπλανάκι Σέρβος ποδοσφαιριστής έπιασε το σχοινί που κρεμόταν από το λάβαρο και το κατέβασε με σκοπό να το απομακρύνει από τον αγωνιστικό χώρο. Τότε οι Αλβανοί ποδοσφαιριστές έτρεξαν προς το μέρος του και προσπάθησαν να του το πάρουν. Από εκεί ξέσπασε το απόλυτο χάος.






Άρχισαν διαπληκτισμοί ενώ μία ομάδα φιλάθλων εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο. Κάποιος απ αυτούς γρονθοκόπησε έναν Αλβανό ποδοσφαιριστή και ο διαιτητής ζήτησε από τους παίχτες των δύο ομάδων να μπουν στα αποδυτήρια.

Η αστυνομία έβγαλε όλους τους φιλάθλους από τον αγωνιστικό χώρο, τα πνεύματα ηρέμησαν και οι διαιτητές αποφάσισαν να συνεχιστεί ο αγώνας.

Η αλβανική ομοσπονδία ωστόσο ζήτησε να εκκενωθεί το στάδιο για να επιτρέψει την επιστροφή των ποδοσφαιριστών της.

Το αίτημα αυτό απορρίφθηκε και έτσι ο αγώνας διακόπηκε οριστικά και το θέμα παραπέμφθηκε στην ΟΥΕΦΑ.




  http://www.protothema.gr/sports/article/418397/i-misi-ellada-sti-simaia-tis-megalis-alvanias/   http://www.protothema.gr/sports/article/418378/sunelavan-ton-adelfo-tou-alvanou-prothupourgou-gia-ta-ektropa-sto-mats-servia-alvania/     
Αποθρασύνθηκαν τελείως οι αλβανοί μετά τα επιεσόδια στον αγώνα ανάμεσα στην εθνική πμάδα της χώρας τους με την Σερβία στο Βελιγράδι, για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου 2016 και είπαν να δείξουν την "πυγμή" και στον χώρο της Βορείου Ηπείρου. 

Σύμφωνα με έκτακτες πληροφορίες, θρασύδειλοι τραμπούκοι, πιθανότατα από την γενέτειρα των κακοποιών το Λαζαράτι, λίγη ώρα μετά τη διακοπή του αγώνα εισέβαλαν στη Δερβιτσάνη της Κάτω Δρόπολης με κονβόι αυτοκινήτων ανεμίζοντας αλβανικές σημαίες και βρίζοντας την Ελλάδα!
Σαν να μην τους ικανοποιούσε μόνο αυτό, έριχναν πέτρες προα κάθε κατεύθυνση με αποτέλεσμα να σπάσουν τα τζάμια και να προκαλέσουν φθορές σε δύο αυτοκίνητα που ανήκουν σε κατοίκους του χωριού.

Ορισμένοι Δερβιτσιώτες πήγαν στην εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου χτύπησαν τις καμπάνες για να συγκεντρωθούν οι χωριανοί και ενωμένοι να απαντήσουν όπως έπρεπε στην ιταμή πρόκληση.
Κάποια στιγμή ακούστηκαν και πυροβολισμοί, που ρίχτηκαν πιθανότατα στον αέρα για εκφοβισμό των εισβολέων. 
Λίγο αργότερα η αγέλη των αλβανών αποχώρησε από την Δερβιτσάνη, υπερήφανη προφανώς για το... κατόρθωμα της.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες αλβανοί βγήκαν να πανηγυρίσουν με ερυθρόμαυρες σημαίες και στη Χιμάρα φωνάζοντας εθνικιστικά συνθήματα.

Αυτά να τα ακούει η ελληνική κυβέρνηση που το πολύ πολύ να πει ότι "τέτοια μεμονωμένα δεν θα διαταράξουν τις άριστες ελληνοαλβανικές σχέσεις..." http://ellogosar.blogspot.gr/2014/10/blog-post_15.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου