Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Σε πρώτο πλάνο οι κάθετοι άξονες της Εγνατίας Οδού.

ΣΧΟΛΙΟ : O Aγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είχε αναφέρει ότι όταν γίνει η Εγνατία ,τότε θα γίνουν τα γεγγονότα της Κωνσταντινούπολης.Η Εγναντία με τους κάθετους άξονες ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2015!                                          Το 2015 θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα έργα.


Τους επόμενους 14 μήνες δεν ολοκληρώνονται μόνο τα μεγάλα έργα στους 5 μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας. Το 2015 θα είναι η χρονιά των "κάθετων αξόνων" της Εγνατίας καθώς θα ολοκληρωθούν 6 εργολαβίες και συνολικά 4 άξονες θα ολοκληρωθούν 100%.Μέχρι το καλοκαίρι του 2015 αναμένεται να ολοκληρωθεί ο άξονας Θεσσαλονίκη- Σέρρες- Προμαχώνας (Βουλγαρία- Πανευρωπαϊκός Διάδρομος ΙV, 96 χλμ.). Σήμερα είναι σε εξέλιξη οι 2 τελευταίες εργολαβίες τόσο στο νότιο όσο και στο βόρειο τμήμα του έργου.




ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Στον κάθετο αξονα Κοζάνη-Νίκη, σε φάση κατασκευαστικής ωρίμανσης είναι τα έργα στο έργο Φλώρινα-Νίκη. Τα έργα αποτελούν ορόσημο καθώς με τη βελτίωση του βόρειου άκρου ανοίγει ο δρόμος για να κατασκευαστεί (ελπίζουμε στο σύντομο μέλλον) και το τμήμα Φλώρινα-Πτολεμαϊδα που παραμένει ως απλή εθνικής οδός. Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται επίσης μέχρι το
καλοκαίρι του 2015.Ο δεύτερος άξονας της Δυτικής Μακεδονίας που βρίσκεται σε φάση πλήρους ολοκλήρωσης είναι ο Σιάτιστα- Καστοριά- Κρυσταλλοπηγή (Αλβανία- Πανευρωπαϊκός Διάδρομος VII, 72 χλμ.). Το τελευταίο τμήμα, «Κορομηλιά - Κρυσταλλοπηγή», είναι υπό κατασκευή και προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός του 2015. Πρόσφατα ξεκίνησε και η κατασκευή του τμήματος Ιεροπηγή-Κρυσταλλοπηγή που θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2016.


ΘΡΑΚΗ
Στον άξονα Αρδάνιο- Ορμένιο (Βουλγαρία - Πανευρωπαϊκός Διάδρομος ΙΧ, 124 χλμ.), μέχρι σήμερα έχουν δοθεί σε κυκλοφορία 76 χιλιόμετρα. Τα υπόλοιπα 48 χλμ. είναι υπό κατασκευή και αφορούν σε αναβάθμιση του τμήματος Αρδάνιο-Μάνδρα-Ψαθάδες με δύο ξεχωριστές εργολαβίες. Η πλήρης ολοκλήρωση του άξονα αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2015.Να θυμίσουμε πως εδώ και περίπου ένα έτος έχει ολοκληρωθεί ο κάθετος άξονας Κομοτηνή - Νυμφαία (Βουλγαρία- Πανευρωπαϊκός Διάδρομος IX, 23 χλμ.).

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com    http://epirusgate.blogspot.gr/2014/10/blog-post_480.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου