Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Το νησί της Κέρκυρας τίμησε την Αγία Αικατερίνη.

kanap
Την μνήμη της Αγίας Αικατερίνης εόρτασε την Τρίτη 25 Νοεμβρίου και η Κέρκυρα.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος λειτούργησε στην πανηγυρίζουσα ενορία της Αγίας Αικατερίνης Κανακάδων στην Μέση Κέρκυρα.
Στο κήρυγμά του επεσήμανε ότι η Αγία ονομάστηκε από την Εκκλησία πάνσοφος, διότι εργάστηκε το θέλημα και τις εντολές του Θεού και έλαβε από Εκείνον την σοφία.
Πίστεψε, αγάπησε τον Θεό, απέκτησε την χάρη του Αγίου Πνεύματος και εργάστηκε στη ζωή της ώστε να δοξαστεί ο Θεός, ακόμη και μπροστά στις απειλές του μαρτυρίου και του θανάτου. Αυτό μας έδειξε την ύπαρξη της γενναιότητας στο πρόσωπο της Αγίας, η οποία νίκησε και το ασθενές της φύσεως.

Ο κ. Νεκτάριος, τόνισε ακόμη ότι σήμερα, χωρίς να πιεζόμαστε αναφορικά με την πίστη μας, είμαστε έτοιμοι να αποδεχθούμε την προτεραιότητα των υλικών αγαθών και αφήνουμε στην άκρη την αγάπη και την αφοσίωσή μας στο Θεό.
Έτσι συμπεριφερόμαστε όχι ως σοφοί, αλλά ως άσοφοι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απομακρυνόμαστε από τον Θεό.
Παράλληλα, η εποχή μας εξομοίωσε τις γυναίκες με τους άνδρες όχι όσον αφορά στην γενναιότητα και τα χαρίσματα, αλλά όσον αφορά στο δικαίωμα στο κακό και την αμαρτία.
Γι' αυτό και είναι χρέος μας, μιμούμενοι την Αγία, να αγωνιστούμε όλοι, άνδρες και γυναίκες, να βρούμε την κατά Θεόν σοφίαν, την γενναιότητα και την αγωνιστικότητα, ώστε να αγαπήσουμε τον Θεό και αντέξουμε στις ποικίλες δοκιμασίες του κακού, που μεταμφιέζει το δικαίωμα στην αμαρτία σε σοφή κίνηση για τον άνθρωπο.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απέδωσε τιμητικά διπλώματα σε ανθρώπους που αγωνίστηκαν για την αποκατάσταση του ναού των Κανακάδων. Παρών στην Θεία Λειτουργία, μεταξύ άλλων, ήταν και ο πρώην Δήμαρχος Κέρκυρας κ. Γιάννης Τρεπεκλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου