Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Αυτοί εξαπατούσαν τους ιερείς- Κι άλλες εξιχνιάσεις (φωτο).


koi-afrato-apati-iereasΔίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αχαΐας, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες τριών ημεδαπών, που συνελήφθησαν την 28-11-2014, σε αστυνομική επιχείρηση στην Πάτρα, την Αμαλιάδα και την Αγία Βαρβάρα Αττικής, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε ιερείς.  (Σχετικό το από 29-11-2014 Δελτίο Τύπου).  
Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες είχαν διαπράξει το τελευταίο εξάμηνο, τουλάχιστον (13) απάτες σε βάρος ιερέων σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Μεσσηνία, Αρκαδία, Τρίκαλα, Κοζάνη, Σέρρες και Πρέβεζα, ενώ το περιουσιακό όφελος που είχαν αποκομίσει από την παράνομη δράση τους, ξεπερνά τις 235.000 ευρώ. 
Πρόκειται για τους:

  • Καραγκιόζη Στέφανο του Γεωργίου και της Δήμητρας, που γεννήθηκε στις 25-3-1987 στην Αμαλιάδα Ηλείας, κάτοικο Αμαλιάδας.
 
 
  • Κουτούλα Νίκο του Χρήστου και της Φρειδερίκης, που γεννήθηκε στις 9-3-1985 στην Αμαλιάδα Ηλείας, κάτοικο Αμαλιάδας.
 
 
  • Γκαϊτατζή Παναγιώτη του Νικολάου και της Ελευθερίας, που γεννήθηκε στις 14-7-1980 στην Πάτρα, κάτοικο Αμαλιάδας.
 
 
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις. 
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2610-695140 και 695142  της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
Εξιχνιάστηκαν άλλες δυο απάτες σε βάρος ιερέων στην Πρέβεζα
Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί (15) συνολικά περιπτώσεις
Συνεχίζονται οι έρευνες σχετικά με την παράνομη δράση της εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας διέπρατταν απάτες σε βάρος ιερέων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά.
Υπενθυμίζεται ότι, την (28-11-2014), οι δράστες είχαν διαπράξει το τελευταίο εξάμηνο, τουλάχιστον (13) απάτες σε βάρος ιερέων σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Μεσσηνία, Αρκαδία, Τρίκαλα, Κοζάνη, Σέρρες και Πρέβεζα, ενώ το περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, ξεπερνά τις 235.000 ευρώ (Σχετικό το από 29-11-2014 Δελτίο Τύπου)
Από την αστυνομική έρευνα που ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Πρεβέζης εξιχνιάστηκαν άλλες δύο περιπτώσεις απόπειρας εξαπάτησης σε ιερείς,  που συνέβησαν πριν δεκαπέντε μέρες περίπου, στην Πρέβεζα.
Αναλυτικότερα, την 20/11/2014 και 23/11/2014 στην Πρέβεζα, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, ένας από τους δράστες, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους ιερείς προφασιζόμενος τον πρωτοσύγκελο της τοπικής Μητρόπολης.
Με το πρόσχημα της επιχορήγησης χρηματικών ποσών που έχουν εγκριθεί για οικοδομικές εργασίες στους ναούς, ζήτησαν από τους ιερείς να μεταβούν στην Αθήνα, όπου θα συναντούσαν πρόσωπο εμπιστοσύνης, το οποίο θα τους βοηθούσε στις διαδικασίες αποδέσμευσης των χρηματικών ποσών.
Ο ένας εκ των ιερέων πείστηκε και μετέβη στην Αθήνα, όπου οι δράστες τον φιλοξένησαν σε ξενοδοχείο και στη συνέχεια τον οδήγησαν σε τραπεζικό κατάστημα προκειμένου να τους παραδώσει από τον τραπεζικό του λογαριασμό το χρηματικό ποσό των (10.000).Ο ιερέας όμως άλλαξε γνώμη και δεν τους παρέδωσε τα χρήματα.
Η – κακουργηματικού χαρακτήρα  – δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί συμπληρωματικά στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών.

http://www.agriniopress.gr/%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%bf%ce%af-%ce%b5%ce%be%ce%b1%cf%80%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%8d%cf%83%ce%b1%ce%bd-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%b9%ce%b5%cf%81%ce%b5%ce%af%cf%82-%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου