Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΡΟΣΦΕΡΘΗΚΕ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟΥ ΝΤΟΝΕΤΣΚ.

 Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Στις 12 Δεκεμβρίου στο Ντόνετσκ στο καθεδρικός ναό παραδόθηκε τεμάχιο ιερών λειψάνων του Αγίου Ανδρέα. Το κειμήλιο του πρωτόκλητου Ανδρέα ήταν εγκιβωτισμένο σε μια χρυσή θήκη και προσφέρθηκε  την παραμονή της εορτής του σύμφωνα με το εκκλησιαστικό ημερολόγιο που ακολουθεί το Πατριαρχείο Μόσχας
.
Ο Μητροπολίτης Ντόνετσκ και Μαριούπολης Ιλαρίων απευθύνθηκε στον κλήρο και τους πιστούς και τόνισε ότι αποτελεί ευλογία αυτή η προσφορά.Τον περίβολο του καθεδρικού κοσμεί ένα άγαλμα που απεικονίζει τον Πρωτόκλητο ενώ στο Πολυτεχνείου του Ντονέτσκ υπάρχει ένα παρεκκλήσιο αφιερωμένο στον ίδιο.
Ο λαός του Ντονμπάς πολεμήθηκε και γιατί δεν πρόδωσε το Χριστό δηλ. την εκκλησία του. Δεν δέχθηκε τα τριάκοντα αργύρια της ΕΕ,δεν τον αντάλλαξε με την ερμαφρόδρυτη σχισματική ουνίτικη ελληνοκαθολική  εκκλησία,δεν τον πρόδωσε ούτε για το λυκόφιλο ψευδορθόδοξο Πατριαρχείο του Κιέβου δούρειο ίππο της ΕΕ και του Βατικανού. Δεν έκανε το πρώτο βήμα για την ένωση δηλ. την απόσχιση από την ορθόδοξη κανονικότητα.
Αποσχιστές της Ουκρανίας ΝΑΙ αποσχιστές της Εκκλησίας΄ΟΧΙ.Αποσχιστές και Διασπαστές της Εκκλησίας αντίθετα είναι οι ουκρανοί σχισματικοί.Οι Νεορώσοι είναι μάρτυρες και Ομολογητές …. εξουθενωμένοι,σκοτωμένοι,δεδιωγμένοι στα καταφύγια κατακόμβες,ακρωτηριασμένοι,αιχμάλωτοι,ορφανοί,πεινασμένοι αλλά ορθόδοξοι χριστιανοί.Επέλεξαν από τεχνητά  μέλη  του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαικής Ένωσης να παραμείνουν μέλη Χριστού.
dimpenews.com

http://dimpenews.com/2014/12/12/%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%88%ce%b1%ce%bd%ce%bf-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%bf%cf%85-%ce%b1%ce%bd%ce%b4%cf%81%ce%b5%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%86%ce%b5%cf%81/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου