Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Τι μπορεί να συμβεί τον Ιούνιο;

«Δεν θα πληρωθεί η δόση προς το ΔΝΤ» ξεκαθάρισε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης.«Οι δόσεις του Ιουνίου για το ΔΝΤ, αρχής γενομένης από τις 5 μέχρι τις 19 Ιουνίου, είναι 1,6 δισ. ευρώ. Αυτά τα χρήματα δεν θα δοθούν και δεν υπάρχουν για να δοθούν. Αυτό είναι γνωστό και συζητάμε στη βάση της συγκρατημένης αισιοδοξίας ότι θα υπάρξει μια ισχυρή συμφωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».Μιλώντας στην εκπομπή του
Βρετανού δημοσιογράφου Άντριου Μαρ, ο κ. Βαρουφάκης πρόσθεσε: «Τώρα εναπόκειται στους θεσμούς να κάνουν τη δική τους κίνηση. Εμείς διανύσαμε τα τρία τέταρτα του δρόμου. Πρέπει να διανύσουν το ένα τέταρτο για να μας συναντήσουν». Επίσης ο κ. Βαρουφάκης υπογράμμισε ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν «καταστροφική», προβλέποντας ότι θα ήταν «η αρχή του τέλους για το κοινο νόμισμα».  Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Παντοάν προειδοποιεί για τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί για την Ευρωζώνη μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο, αν συμβεί ένα Grexit, να ακολουθήσει η Ιταλία ή και άλλες χώρες που βρίσκονται υπό την ασφυκτική πίεση των μέτρων λιτότητας που επιβάλλουν οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο.  Σημειώνεται πως η οικονομία της Ιταλίας είναι εύθραστη και θα μπορούσε να ακολουθήσει την Ελλάδα σε μία ενδεχόμενη έξοδο από την Ευρωζώνη, όπως επίσης η Πορτογαλία και η Ισπανία που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.              Σε μία από τις πρώτες πρωινές παρεμβάσεις της δεύτερης ημέρας της Κεντρικής Επιτροπής, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης ζήτησε να μη φανεί ο ΣΥΡΙΖΑ κατώτερος των περιστάσεων, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την πρόκληση της συγκυρίας:
Εικόνα
Να μείνει (ο ΣΥΡΙΖΑ) όρθιος, ενωμένος, να ακυρώσει τα σχέδια των Ταλιμπάν του νεοφιλελευθερισμού για αριστερή παρένθεση, να στηριχτεί η προσπάθεια της κυβέρνησης και ο Αλ. Τσίπρας, να περιφρουρηθεί ως κόρη οφθαλμού η ενότητα μακριά από σενάρια διάσπασης και προσωπικές στρατηγικές, να σταματήσουν φαινόμενα πολιτικής ανθρωπολογίας.
«Η πιο βαθιά κόκκινη γραμμή», επέμεινε, είναι «να κρατήσουμε την κυβέρνηση και κυρίως το λαό μας όρθιο, ζωντανό, και τον ΣΥΡΙΖΑ ενωμένο».
«Τα μεγάλα συμφέροντα της διαπλοκής και οι καναλάρχες θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης σε συνέντευξή του στο ΚΟΝΤΡΑ24. 
Παράλληλα εξήγησε ότι αποτελεί ευτύχημα ότι τα κανάλια της διαπλοκής είναι πλήρως απαξιωμένα, από την κοινή γνώμη, κάτι που αποτυπώνεται άλλωστε και στις δημοσκοπήσεις. Όμως όπως εξήγησε «δεν αρκεί να υπονομεύεις μια κυβέρνηση για να τη ρίξεις, αλλά πρέπει να έχεις και πολιτική λύση και σήμερα δεν υπάρχει.
Ο Ιούνιος όπως όλα δείχνουν φέρνει πολιτικές ανατροπές και ίσως Οικουμενική κυβέρνηση.Είμαστε πλέον στο τελικό στάδιο της εκδήλωσης της Πολιτειακής ανωμαλίας,αφού λοιπόν ρεζιλευτούν θα έρθει η ώρα να φύγουν.Αναμένουμε λοιπόν να δούμε αν θα υπογράψουν ή όχι συμφωνία(3ο μνημόνιο),αν θα επαληθευτούν όσα έγραψε η Γερόντισσα -αν και κάποια ταιριάζουν με όσα έχει γράψει ο Αρχιμ.Χρ.Αγελλόγλου στο ΣΚΕΥΟΣ ΕΚΛΟΓΗΣ για την Πολιτειακή ανωμαλία-όπως επίσης τι θα γίνει με τις κάρτες λόγω έλλειψης χρήματος.Το δίμηνο Ιούνιος-Ιούλιος πλέον θα δείξουν προς τα που πάμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου