Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΟΚ στην Κεφαλλονιά – Η βροχή “άρπαξε” την θαυματουργή εικόνα. Έντρομοι οι κάτοικοι φοβούνται για…τα χειρότερα!!

eikona

Κάτω από τόνους λάσπης αναζητούν οι κάτοικοι του Αργοστολίου τη θαυματουργή… εικόνα της Αγίας Βαρβάρας που δέσποζε για έναν και πλέον αιώνα στο κέντρο του ομώνυμου ναού, αλλά εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια της ισχυρής καταιγίδας που έπληξε την Κεφαλονιά το μεσημέρι της Παρασκευής.

Το θρησκευτικό κειμήλιο που έχει συνδεθεί με δεκάδες θαύματα και, όπως θρυλείται, “βοήθησε” πριν από χρόνια ώστε να σταματήσει μια μεγάλη επιδημία, εξαφανίστηκε όταν φούσκωσαν τα νερά του χειμάρρου που περνάει δίπλα από την εκκλησία (είναι χτισμένη μέσα σε έναν βράχο, δίπλα στην κοίτη) και μπήκαν στο εσωτερικό της, παρασύροντας τα πάντα στο πέρασμά της.
Την εικόνα της ολοσχετούς καταστροφής που επικρατούσε μέσα στον ναό αμέσως μετά την ισχυρή νεροποντή περιέγραψε στο facebook ο ιερέας του ναού, Πατήρ Βασίλης Παυλάτος.
“Αυτό που αντίκρισα σήμερα στην Αγία Βαρβάρα δεν περιγράφεται, όλη ή εκκλησία μέσα στη λάσπη, τα πάντα διαλυμένα, όσες εικόνες σώθηκαν βρέθηκαν στο ρέμα που καταλήγει από την εκκλησία στο καθολικό νεκροταφείο. Ψάχνουμε για την εικόνα της Αγίας Βαρβάρας. Τα πάντα θαμμένα κάτω από τόνους λάσπη. Τα πλακάκια στην εκκλησία όλα έξω, το Ιερό γεμάτο λάσπη, άνοιξαν τα παράθυρα και πέρασε από μέσα όλο το νερό πού ερχόταν από το αυλάκι της γέφυρας. Ελπίζω ή πολιτεία να βοηθήσει. Εύχομαι ή Αγία Βαρβάρα να μας δείξει το λάθος μας και να μας φυλάξει από κάτι χειρότερο”.      http://www.makeleio.gr/?p=447224

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου