Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Θοῦ, Κύριε, φυλακὴν τῷ στόµατί µου…

Αγαπητό epiruspost,
Μανθάνω και συγκινούμαι ευλόγως ότι μεγάλες και Ιερές στιγμές θα ζήσει και πάλι τη Δευτέρα η κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων.
26 Οκτώβρη γαρ και όχι, δε θα εορτάσουμε τον Άγιο Δημήτριο, ως είθισται την ημερομηνία αυτή.
Εμείς εδώ στα Γιάννενα, για δεύτερη συνεχή χρονιά, θα εορτάσουμε «τὴν ἀνακομιδὴ τῶν Σεπτῶν Λειψάνων τοῦ Νεομάρτυρος Ἁγίου Γεωργίου, τοῦ ἐν Ἰωαννίνοις ἀθλήσαντος, Πολιούχου καὶ Προστάτου ὅλων τῶν Ἰωαννιτῶν».

Τον οποίο βέβαια εδώ και πολλά χρόνια η πόλη τον εορτάζει στις 17 Ιανουαρίου... άλλα άλλο αυτό! Και θα τον εορτάσουμε κατά πώς του πρέπει:
Μετά την περιφορά της Ιεράς Εικόνος του Αγίου, αυτή θα... εναποτεθεί στη μέση της Κεντρικής Πλατείας των Ιωαννίνων! Ξέρετε, αυτή πάνω από το parking και απέναντι από τη Νομαρχία.
Και θα ακολουθήσουν νταούλια και βιολιά και φαγητά και χοροί και πανηγύρια.
Και ο Άγιος, από το μέσον της πλατείας... Σίγουρα δεν θα χαίρεται, ούτε θα καμαρώνει..
Στο πρώτο τραπέζι οι ιερείς... Και ο σ. Μάξιμος, που φέτος, θα μπορούσε να σύρει το χορό!
Και όλα αυτά μη μπερδεύστε... δεν είναι προσφορά της Ιεράς Μητροπόλεως αλλά... με το αζημίωτο! Τιμή εισόδου δεν ανακοινώθηκε! Πάντως σε πνεύμα αλληλεγγύης... τα έσοδα θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών του κοινωνικού έργου της τοπικής μας εκκλησίας!
Θοῦ, Κύριε, φυλακὴν τῷ στόµατί µου... μη ξεστομίσω κανένα ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι ὑποκριταί και κανένα μὴ ποιεῖτε τὸν οἶκον τοῦ πατρός μου οἶκον ἐμπορίου...
Με εκτίμηση,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου