Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Μετά από 184 χρόνια η Μυρτιδιώτισσα στην Αθήνα (ΦΩΤΟ).

aigaleo-19
Αιγάλεω | Θάνος Θανόπουλος

Πλήθος πιστών υποδέχθηκαν σήμερα, Τετάρτη 18 Νοεμβρίου την Παναγία Μυρτιδιώτισσα από την Πύλο στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Αιγάλεω.
Να αναφερθεί ότι η θαυματουργός εικόνα μεταφέρεται από την Πύλο στην Αθήνα για πρώτη φορά μετά από 184 χρόνια.
Την εικόνα της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης υποδέχθηκε στην συμβολή των οδών Πίνδου και Δελφών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από κληρικούς της Μητροπόλεως και τους εφημερίους του Ναού.

Στην συνέχεια με λιτανευτική πομπή μεταφέρθηκε προς τον Ιερό Ναό και τοποθετήθηκε σε ειδική βάση προς ευλογία και προσκύνηση των πιστών και αμέσως μετά τελέστηκε εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλεξίου.
Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, ο οποίος έδωσε την ευλογία του και την άδεια να μεταφερθεί η θαυματουργός εικόνα στην ενορία της Αγίας Τριάδος προς αγιασμό των πιστών.
''Ζούμε μέσα στην Εκκλησία, είναι η κιβωτός της σωτηρίας μας, δεν έχουμε κανέναν φόβο γιατί είναι κοντά μας ο Χριστός. Έχουμε Πρέσβειρα προς τον Κύριο την Παναγία Μητέρα Του και η προστασία και η βοήθειά της πάντοτε είναι μαζί μας όποτε την επικαλεστήκαμε αλλά και στις δύσκολες ημέρες του έθνους μας'', ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αλέξιος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εικόνα της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης είχε ευλογήσει τη ναυμαχία του Ναυαρίνου το 1827.
Ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Πέτρος Χαλούλος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο που με αφορμή την 20η επέτειο εγκαινίων του Ναού υποδέχθηκε σήμερα την Παναγία Μυρτιδιώτισσα και επίσης ευχαρίστησε θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της υποδοχής.
Τέλος η εικόνα της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης θα παραμείνει στον Ιερό Ναό μέχρι την Κυριακή 22 Νοεμβρίου.
aigaleo-1
aigaleo-2
aigaleo-3
aigaleo-4http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/4478-meta-apo-184-xronia-i-murtidiotissa-stin-athina-foto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου