Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Ομπάμα: Η επίθεση στο Παρίσι είναι μια επίθεση κατά της ανθρωπότητας.

ΣΧΟΛΙΟ: Hρθε η ώρα το ΝΑΤΟ να αποφασίσει χερσαία επίθεση στη Συρία και το Ιράκ,για να αντιμετωπιστεί το Ισλαμικό κράτος; Ηταν όντως κτυπήματα από Μουσουλμάνους που τους έχουν εξωθήσει στην Ευρώπη, λόγω των πολέμων στις χώρες τους, που ξεκίνησαν οι Δυτικοί και τώρα ζητούν εκδίκηση; Πριν λίγο οι Τζιχανιστές ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις στο Παρίσι και απειλούν τώρα το Λονδίνο και τη Ρώμη.Το μεταναστευτικό δυστυχώς για όλους μας,είναι ένα δύσκολο θέμα.
Μήνυμα συμπαράστασης στη Γαλλία έστειλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, έπειτα από τις φονικές τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στους δρόμους του Παρισιού και κατά τις οποίες δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν.
«Πρόκειται για μία επίθεση όχι απλά κατά της Γαλλίας αλλά  και κατά της ανθρωπότητας και ενάντια στις κοινές αξίες που μοιραζόμαστε», ανέφερε ο Μπαράκ Ομπάμα, τονίζοντας πως οι ΗΠΑ στέκονται στο πλευρό της Γαλλίας στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού.


Μάλιστα, δεσμεύτηκε ότι η χώρα του θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να βρεθούν οι δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης, ωστόσο, σημείωσε πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να διατυπωθεί οποιαδήποτε εικασία για το ποιος διέπραξε τις επιθέσεις.

Ο κ. Ομπάμα έκανε ακόμη λόγο για μια «εξωφρενική προσπάθεια να τρομοκρατηθούν αθώοι πολίτες», ενώ μεταξύ άλλων διευκρίνισε ότι δεν έχει ακόμη συνομιλήσει με τον Γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Ολάντ.    http://www.protothema.gr/world/article/527067/obama-einai-mia-epithesi-ohi-mono-enadia-sti-gallia-alla-kai-kata-tis-anthropotitas/             Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ συμφώνησε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον ομόλογό του των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα οι δύο χώρες να ενισχύσουν την διμερή συνεργασία τους για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή στο περιβάλλον του αρχηγού του γαλλικού κράτους.Ολάντ και Ομπάμα ενισχύουν τη συνεργασία τους για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας
«Ο Μπαράκ Ομπάμα θέλησε να εκφράσει την υποστήριξή του προς τον γαλλικό λαό ενώπιον αυτής της φρικτής τραγωδίας και ο Φρανσουά Ολάντ τον ενημέρωσε για το τι συνέβη», σύμφωνα με αυτή την πηγή. «Επαναβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να συνεργαστούν στενά στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας. Οι δύο χώρες θα συνεχίσουν να ανταλλάσσουν πληροφορίες τις επόμενες ώρες και τις επόμενες ημέρες», κατά την ίδια πηγή.    http://www.protothema.gr/world/article/527090/olad-kai-obama-enishuoun-ti-sunergasia-tous-gia-tin-adimetopisi-tis-tromokratias/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου