Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Τριήμερες εκδηλώσεις για τον Πολιούχο των Ιωαννίνων.

AGIOSGE7
Τον Πολιούχο τους, Νεομάρτυρα Άγιο Γεώργιο τιμούν τα Γιάννινα. Οι εκδηλώσεις, οι οποίες φέτος είναι τριήμερες, κορυφώνονται την Κυριακή, ανήμερα της εορτής.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, που γνωστοποιήθηκε από την Μητρόπολη, ο εορτασμός θα ξεκινήσει το Σάββατο στις τέσσερις μετά το μεσημέρι, με δέηση στο Σπίτι του Αγίου και μεταφορά της εικόνας, στο εικονοστάσι, που βρίσκεται στην κεντρική πύλη του Κάστρου.
Θα γίνει δέηση και στη συνέχεια η Εικόνα θα μεταφερθεί στο Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Πλατεία Πάργης, όπου στις 6 το απόγευμα θα τελεστεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας. Εσπερινός θα τελεστεί ώρα 5 μ.μ. στο Παρεκκλήσι του Τάφου του Νεομάρτυρα στη Μητρόπολη. Στις 9 μ.μ. θα ξεκινήσει Αγρυπνία.
Την Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, ανήμερα της γιορτής στις επτάμισι το πρωί, θα τελεστούν στο Ναό του Αγίου Γεωργίου, στον Οίκο του και στη Μητρόπολη Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Στις 10:30 π.μ. θα γίνει λιτάνευση των Λειψάνων του και εναπόθεσή τους στον Μητροπολιτικό Ναό. Στις 5 μ.μ. θα τελεστεί Ιερά Παράκληση στον Οίκο του Αγίου και στις 6 μ.μ. θα ακολουθήσουν Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείο κήρυγμα στην Μητρόπολη.
Τέλος, την Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, εορτή του Αγίου Αθανασίου, θα τελεστούν Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον φερώνυμο Μητροπολιτικό Ναό Ιωαννίνων και στις 5 μ.μ. θα τελεστούν Εσπερινός και Ιερά Παράκληση του Νεομάρτυρος Αγίου Γεωργίου. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με την επιστροφή των Λειψάνων στο Ναό του Πολιούχου στην Πλατεία Πάργης.   http://www.epiruspost.gr/reportaz/koinonia/35912-2016-01-14-20-59-48.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου