Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Στα πρόθυρα του Τρίτου Παγκοσμίου πολέμου.Σ.Αραβία και Τουρκία περιμένουν να πάρουν τη συγκατάθεση του ΝΑΤΟ,για να εισβάλουν στη Συρία.

Οι πληροφορίες καταφθάνουν με γρήγορους ρυθμούς στην ιστοσελίδα μας και όλα δείχνουν,ότι πλέον είμαστε στα πρόθυρα της έναρξης του Τρίτου Παγκοσμίου πολέμου.
Οι τουρκικές δυνάμεις συγκεντρώνονταν κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία, και οι μεγαλύτερες "στρατιωτικές ασκήσεις" στην ιστορία της Μέσης Ανατολής, θα διεξαχθούν στη βόρεια Σαουδική Αραβία. Οι Σαουδάραβες έχουν δημοσίως προειδοποιήσει ότι ο Πρόεδρος της Συρίας ,Μπασάρ αλ-Άσαντ ,θα φύγει δια της βίας.World War III - Public Domain

Η Σαουδική Αραβία, η Τουρκία και οι σουνίτες συμμάχοί τους, έχουν ρίξει τεράστια χρηματικά ποσά και όπλα στη σύγκρουση στη Συρία, και τώρα που οι Σουνίτες αντάρτες τους είναι στα πρόθυρα της ολικής ήττας, προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο να δικαιολογήσουν την εισβολή στη Συρία.
 Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας επιμένει να δηλώνει ότι ο Σύρος Πρόεδρος Άσαντ θα φύγει με τη βία.


Ο "Μπασάρ αλ-Άσαντ θα φύγει - δεν έχουμε καμία αμφιβολία γι 'αυτό," δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Adel Al-Jubeir  στο CNN. «Αυτός θα φύγει είτε με πολιτική διαδικασία ή  θα πρέπει να φύγει με τη βία."
Η Σαουδική Αραβία έχει στείλει στρατεύματα και μαχητικά αεροσκάφη σε μια τουρκική στρατιωτική βάση για πιθανή εισβολή στο έδαφος της Συρίας.(Εδώ οι Τούρκοι διαψεύδουν αυτές τις δηλώσεις με τον ορισμό όιτ "αναμένονται να φτάσουν οι δυνάμεις της Σ.Αραβίας").
Ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών, Jubeir, κατέστησε σαφές ότι τα στρατεύματα της χώρας του δεν θα προχωρήσουν μόνα τους.Ο Συνασπισμός των χωρών που θα λάβουν μέρος, θα είναι υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.
Αλλά όταν θα γίνει η εισβολή,το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Σύριοι και οι σύμμαχοί τους, σίγουρα θα αντεπιτεθούν. Αυτό σημαίνει ότι οι Σαουδάραβες θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τη Χεζμπολάχ, τους Ιρανούς και τους Ρώσους.
Περιττό να πούμε ότι η Σαουδική Αραβία θα χρειαστεί πολλή βοήθεια για να το κάνει αυτό.
Έτσι μπορεί να εξηγηθεί γιατί η Σαουδική Αραβία έχει οργανώσει τη μεγαλύτερη «στρατιωτική άσκηση" στην ιστορία της Μέσης Ανατολής.
Το CNN ανέφερε, τέλος, αυτή τη γιγαντιαία συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στο βόρειο τμήμα της Σαουδικής Αραβίας νωρίτερα σήμερα ...
Η Σαουδική Αραβία ξεκίνησε μια μαζική στρατιωτική άσκηση που θα περιλαμβάνει στρατεύματα από 20 έθνη, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, τη Δευτέρα.
Η άσκηση, που ονομάστηκε "Βόρεια Καταιγίδα", περιλαμβάνει αραβικές και μουσουλμανικές χώρες, σύμφωνα με την Υπηρεσία Τύπου της Σαουδικής Αραβίας. Λαμβάνουν χώρα στο King Khalid, Στρατιωτική πόλη στη βορειοανατολική Σαουδική Αραβία.
Το πρακτορείο ανέφερε ότι θα περιλαμβάνει αεροπορικές, θαλάσσιες και χερσαίες δυνάμεις.
Αυτή είναι η λίστα των εθνών που φέρεται να συμμετέχουν σε αυτές τις "ασκήσεις" μέχρι στιγμής ...
-Σαουδική Αραβία
-Ιορδανία
-Μπαχρέιν
-Σενεγάλη
-Oμάν
-Κατάρ
-Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
-Σουδάν
-Kουβέιτ
- Μαλδίβες
-Μαρόκο
-Πακιστάν
-Τσαντ
-Tυνησία
- νησιά Κομόρο
-Τζιμπουτί
-Mαλαισία
-Αίγυπτος
-Mαυριτανία
-Mαυρίτιους.
Όπως συζητήθηκε χθες, 350.000 στρατιώτες, 20.000 άρματα μάχης, 2.450 πολεμικά αεροσκάφη και 460 στρατιωτικά ελικόπτερα φέρεται να συγκεντρώνονται για αυτές τις «στρατιωτικές ασκήσεις".
Για μένα, αυτό φαίνεται να είναι μια μεγάλη υπερβολή αν ο στόχος είναι απλά η  "εκπαίδευση".Έτσι, οι δυνάμεις αυτές συγκεντρώνονται για μια χερσαία εισβολή στη Συρία;
Θα δούμε.
Στο τέλος, εμείς μάλλον δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ καιρό πριν να μάθουμε την απάντηση.
Εν τω μεταξύ, Τούρκοι αξιωματούχοι συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι μπορεί να δημιουργήσουν μια «ασφαλή ζώνη» για τους πρόσφυγες στη βόρεια Συρία. Δεδομένου ότι χιλιάδες πρόσφυγες συνεχώς ρίχνονται προς την κατεύθυνσή τους, ισχυρίζονται ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να πάνε και να πάρουν τον έλεγχο της κατάστασης.
Στην πραγματικότητα, η Τουρκία έχει ήδη δημιουργήσει αρκετά πολύ μεγάλα στρατόπεδα προσφύγων στη συριακή πλευρά των συνόρων ...100.000 πρόσφυγες από τη Συρία  φρόντιζε σε στρατόπεδα στο εσωτερικό της Συρίας κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων 35.000 νέων προσφύγων που ήρθαν τις τελευταίες μέρες.Ο Τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός, Γιαλτσίν Akdogan,είπε ότι  η χώρα του  έχει αντιμετωπίσει αυξανόμενες πιέσεις για να ανοίξει τα σύνορά της για τους ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν από τη βία, δήλωσε ότι οι πρόσφυγες φιλοξενούνται σε εννέα καταυλισμούς κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία.
Ο διάδρομος που διασχίζει την πόλη της Azaz είναι ζωτικής σημασίας, και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, επέμεινε πρόσφατα, ότι η τουρκική κυβέρνηση «δεν θα επιτρέψει να πέσει η Azaz " ...
Η Άγκυρα είναι πιθανό να αναλάβει δράση για την αντιμετώπιση των συριακών στρατιωτικών και συμμαχικών ομάδων.
Τα Συριακά στρατεύματα και οι μαχητές της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, έχουν ξαναπάρει την πόλη της Azaz, που βρίσκεται στα βορειοδυτικά του Χαλεπίου, προτρέποντας τη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία να υπαινίσσονται ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων στην περιοχή.
Ερωτηθείς εάν η Άγκυρα θα μπορούσε να ενεργήσει για να αντιστρέψει την κατάσταση, ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου , δήλωσε την Παρασκευή, "Περιμένετε τις επόμενες ημέρες και θα έχετε την απάντηση,« ανέφερε η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.
Περιμένετε τις επόμενες ημέρες και θα έχετε την απάντηση;
Αυτό ακούγεται μάλλον δυσοίωνο.
Όπως είπα και χθες, δεν νομίζω ότι έχω δει ποτέ ένα σενάριο, το οποίο ήταν πιο πιθανό να οδηγήσει σε Γ 'Παγκόσμιο Πόλεμο, από εκείνο που παρακολουθούμε  τώρα.
Μήπως η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία πραγματικά περιμένουν να μπουν στη Συρία και να αρχίσουν να παίρνουν την επικράτεια χωρίς ανταπόκριση από τους Σύριους,τη  Χεζμπολάχ, τους Ιρανούς και τους Ρώσους;
Και αν ο πόλεμος ξεσπάσει, πώς οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδεχομένως πρόκειται να μείνουν έξω από αυτόν;
Η αλήθεια είναι ότι η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία ποτέ δεν θα εισβάλουν στη Συρία χωρίς τη ρητή έγκριση της κυβέρνησης Ομπάμα.
Οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι το κλειδί. Αν μέχρι τις αρχές Μαρτίου δεν κάνουν εισβολή, από εκείνη τη στιγμή η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία μπορεί να έχουν χάσει το παράθυρό τους. Τα στρατεύματα συγκεντρώθηκαν για τη μαζική στρατιωτική άσκηση στη βόρεια Σαουδική Αραβία, θα επιστρέψουν στις χώρες τους, και  τότε οι σουνίτες μαχητές που παραμένουν στο Χαλέπι θα είναι πιθανώς λίγο πολύ  νικητές.
Αλλά η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία είναι πραγματικά πρόθυμες να περιμένουν τόσο πολύ χρόνο, και να χάσουν την προσπάθεια και τα χρήματα στην σύγκρουση στη Συρία; Είχαν ονειρευτεί να μετατρέψουν τη Συρία σε ένα πλήρως ανεπτυγμένο σουνιτικό έθνος, και αν παραιτηθεί τώρα η Συρία θα καταλήξει να κυριαρχείται από το Ιράν και τη Χεζμπολάχ. Θα είναι ένα αποτέλεσμα που είναι πολύ χειρότερο από ό, τι αν προσπαθήσουν να ανατρέψουν τον Άσαντ.
Έτσι, το ένστικτό μου, μου λέει ότι η Σαουδική Αραβία, η Τουρκία και οι σουνίτες συμμάχοί τους θα μπουν στη Συρία. Αλλά η εμμονή τους με τη χώρα αυτή απειλεί να μας βυθίσει στον Γ 'Παγκόσμιο Πόλεμο, και αν αυτό συμβεί οι επιπτώσεις θα γίνουν αισθητές σε κάθε άνδρα, γυναίκα και παιδί σε ολόκληρο τον πλανήτη.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ BEFORE IT'S NEWS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου